Киро Скалата се оказа роднина на Йордан Йовков (Обмисля да напише книга)

949
19 Февруари 2021, 14:46


Кирил Вълчев, по-известен като Киро Скалата, има роднинска връзка с именития наш писател Йордан Йовков.

 

„Ген е, вероятно за това пиша с такава лекота“, казва шоуменът. През последните години той доста се е променил и предпочита да стои далеч от прожекторите. Сменил е телефонния си номер и е трудно откриваем дори за стари приятели. Отдал се е на семейството и децата си – 5-годишния Слави и вече пълнолетната си дъщеря Нина.

 

Майката на Киро по професия е д художник декоратор. Нейният дядо е първи братовчед на писателя. „С това си обяснявам как пиша. Преди години пишех десетки статии на ден. Популяризирах здравословния си начин на хранене, а пред 1997 г. това беше трудно. Бих написал и книга, но това да набирам текста на компютър ме убива, смалява ме“, разказва Скалата пред „Телеграф“.

 

Любопитно е, че Кирил, известен като бохем и човек на живота, от няколко години се е отдал напълно на спокойствието. Прекарва времето си в морската ни столица, често обаче отскача до София, където протичат част от служебните му ангажименти.

 

„Във Варна съм при малкото ми дете. Ставам, храня го, разхождаме се... Той е на 5 години. Гушка се, за разлика oт голямата ми дъщеря, която е на 18 г. (смее се). С момчето ми обикаляме, той играе, а аз тренирам имам си фитнес зона. На 50 години не е лесно да си в такава форма. Животът ми е лек, отдал съм се на децата.“

 

Пандемията очаквано се отразява на Кирил, който обаче съумява да изгради нова среда, която да му доставя удоволствие.

 

„Моят рожден ден е на 12 март, а от 13-ти 2020 г. всичко се промени. Не мога да кажа, че това засегна остро моето ежедневие, защото аз продължавам да тренирам, излизам, виждам се с хората, с които искам. Но това, което се случва в света - подобно нещо никога не е било прилагано. Това насочи моите усилия да давам информация, да споделям моята гледна точка... Положителното в това време бе възможността на хората да се обърнат, да разгледат какво се случва, да се запознаят с икономиката, историята... Да погледнат теми, които до този момент не са забелязвали като медицината. Това нещо обогатява“, коментира водещият на първото предаване за фитнес в телевизионен ефир у нас.

 

И макар да разширява кръга си от познати, много от старите му приятели не могат да го открият. Това е така, защото е сменил телефонния си номер, не отговаря на всички в социалните мрежи и изобщо осъществява контакт, ако той пожелае, а не отсрещната страна.

 

„От 10 години ставам, когато си искам. Никой не може да ме намери, ако аз не пожелая. Имах достатъчно дълъг активен период, ожънах приключения и опит. Разбира се, продължавам да се фокусирам, не използвам думата „работя“. Не се ангажирам с неща, които не обичам, не са ми по сърце. Материалната изгода от действията въобще не е водещ фактор, който може да ме накара да правя нещо. Заемам се с предизвикателства, впускам се, реализирам ги и това е. Не желая нищо дългосрочно в живот, който всеки ден ти предлага нови възможности, многообразни и красиви“, казва той.

 

За разлика от предишни години, през 2021 г. той няма да предприема далечни пътешествия. „Обстоятелствата не го позволяват. Обиколих достатъчно, когато светът беше свободен и богат. Защото сега не е свободен, не е и богат. Ще ми е тъжно“, завършва Кирил.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......па
преди месец
-1
То и чалгаропитека КоцетУ се фукаше преди,че Елин Пелин бил вуйчо на неговата прабаба,та и Кирето така-дядото на майка му бил пръв братовчед на Йордан Йовков-къде Киро на...кирия.Роднинството се е разводнило,че даже се е изродило.А тези се фукняват с чужди постижения.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ха ха Хо
преди месец
-2
И този смешен пуяк е едно недоразумение.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени