Кой се крие зад маските в „Маскираният певец” 3: Куфара е Владимир Михайлов, Носорога - Ники Илиев?

17 Септември 2021, 16:18


Нова телевизия тази година е успяла доста добре да скрие участниците в своето шоу „Маскираният певец”, стана ясно на старта му миналата събота.

За разлика от предишните два сезона, когато огромна част от хората зад маските лъсваха още с първото си излизане на сцената, сега зрителите тънат в неведение и догадки относно 14-те костюмирани герои. Предположенията кой влиза в един образ могат да тръгнат от Мая Бежанска, да минат през Ненчо Балабанов и да стигнат до Стефан Илчев. Кой обаче действително пее, скрит зад маските на стилистката Кремена Халваджиян? „Уикенд” направи обстойно проучване на всички улики с цел разкриване на тази загадка.

Първата, която излезе на сцената на „Маскираният певец” миналата събота, бе Малинката. Съдейки по уликите, предоставени от шоуто, става въпрос за жена, която е много популярна и обсъждана в публичното пространство. Голяма част от това, което се говори за нея, обаче са клюки и измислици. Във визитката се посочва и че участникът е роден в град, в който са родени и много други популярни хора, но самият той не е популярна дестинация. На това описание доста точно отговаря певицата Люси Дяковска, която е от Плевен, редовно попада в светските хроники и често е обект на клюки. Зрители разкриха, че клипът, с който е представена Малинката, е сниман именно в Плевен – град, който е роден и за много други популярни хора освен нея.

Доста противоречиви мнения създаде участникът, скрит в образа на Цирка. Алекс Раева, Азис, Марта Вачкова и Владо Пенев, които тази година са членове на „детективския панел”, заподозряха, че човекът под въртележката е Драго Драганов-Чая, който миналата година се разписа с едно участие като специален гост в шоуто и е известен със слабостта си към цирковото изкуство. Физиката на участника, която личи под костюма, обаче не е като на тв водещия. Това е много висок човек с широки рамена и спортна визия. В родния шоубизнес мъжете, които изглеждат по подобен начин, се броят на пръстите на едната ръка. Единият от тях е Борислав Захариев – Боби Турбото, който миналата година спечели формата в образа на Баба Яга. Още при първия лайв тогава самоличността му бе разкрита от „Уикенд”, благодарение на внушителния му ръст. Нищо чудно да е поканен за участие и в новия сезон, само че под друга маска. Нещо подобно стана в Къци Вапцаров, който участва и в първия, и във втория сезон, скрит в различни костюми. Другите, които отговарят на размерите на Цирка, са фолк звездата Константин и неговият колега Фики Стораро. За втория обаче се говори, че е сърдит на продуцента Маги Халваджиян, след като през пролетта бе класиран на второ вместо на първо място в шоуто му „Като две капки вода”. Дали наистина е така, нито един от двамата не е потвърдил до момента. 


Гларусът се оказа голяма загадка, около разгадаването на която зрителите все още не са постигнали консенсус. От уликите става ясно, че мистериозният участник е от Варна. Освен че е край морето, както се посочва във визитката, клипът, с който е представена маската, е сниман в Морската градина в града. Освен това се посочва, че участникът няма тайни и прави всичко за хората, които го гледат – явно е актьор, който се разкрива пред публиката чрез своите роли. Роден е в годината, в която е проведено голямо спортно състезание в град от бившия Съветски съюз. Най-вероятно става въпрос за Олимпиадата в Москва от 1980 г. Справка на „Уикенд” показа, че единственият популярен актьор, роден във Варна в тази година, е Христо Петков. В последно време той участва в доста продукции на Нова телевизия – първо беше основно действащо лице в сериала „Дяволското гърло”, където блестящо изигра образа на убиеца, а след това влезе в ролята на полицай в „Отдел Издирване”. Нищо чудно да е подписал договор и с „Маскираният певец”.

Един от най-характерните гласове в шоуто тази година е на Самурая. Много зрители, а и част от „детективите”, заподозряха, че в костюма му се крие Кристиан Костов, който напоследък клони към азиатската стилистика. Но гласът няма нищо общо с този на Крис. Самураят пее точно като Алекс Георгиев, който миналата година блесна като част от отбора на Графа в „Гласът на България” на Би Ти Ви. Макар да не спечели шоуто, към момента той развива доста успешна музикална кариера. В същото време отговаря на уликите във визитката, в която се посочва, че всичко му е двойно. Момчето е родено в Пловдив, но след това се мести да живее в Манчестър. То дълго време се развива едновременно като музикант и футболист, а освен, че пее, свири и на китара.

Зад маската на Куфара най-вероятно се крие един от новите секс символи на Нова телевизия – Владимир Михайлов, който играе ролята на Денис Топал в сериала „Братя”. Освен, че гласът му прилича на този на Куфара, той покрива и уликите за пътуване с всякакви превозни средства. Като музикант и актьор Михайлов има много участия в различни точки на страна и чужбина. Той обаче няма шофьорска книжка. Ето защо използва всякакви форми на обществения транспорт – самолети, влакове, автобуси, а понякога вероятно го взимат и на стоп. Когато е в родната си София, пък най-често се придвижва с велосипед.

За Носорога предположенията се насочват към две основни фигури, благодарение на уликата, че това е „жива легенда”. Единият вариант е това да бъде участник във филма на Ники Илиев „Живи легенди”. Ако е така, най-вероятно става въпрос за Димо Алексиев, който е капризен към храната, точно както се твърди за човека зад маската, и е почти на 40 години (38 г.) – също улика от визитката, показана предаването. Повече са обаче предположенията за Стенли, който е на сцената от близо 40 години и е истинска легенда в българската музика. Освен това е участвал в супергрупата „Легендите”.

Перлата има най-много сходства с Нели Петкова. Визитката й е снимана близо до родния град на певицата – Карлово. В нея няколко пъти се подчертава, че красотата й е естествена, заради което отпадат всякакви предположения, свързани със звезди с пластични операции, сред които са Лора Караджова и Златка Димитрова, докато Нели до момента не е лягала под ножа. Според уликите, Перлата е създадена от „бижутери със славно потекло”, но вече е кралица в собствено кралство. Вероятно се има предвид миналото й със Слави Трифонов и „Ку-ку Бенд” и актуалната й самостоятелна кариера.

За една от маските зрителите бяха почти единодушни в догадките кой се крие зад нея. Това е Прилепът. Хората масово бяха убедени, че в костюма е провокативният Иво Димчев. Той отговаря и на визитката за човек, който е предизвикателен, обича вниманието и е символ на нощта, макар да харесва и дневната светлина. Самият шоумен обаче отрече, макар да призна, че е имал оферта именно за този образ. „Снощи ме подлудиха 100 човека. Абе, не участвам в „Маскираният певец”! Вярно е, предложиха ми лятото, но не приех! Не ме кефеха финансите, не ме кефеше идеята да се крия! Иначе ме гласяха за Прилеп! Иначе в „Капки” да пея не бих отказал! Новините да чета не бих отказал! Времето не бих отказал! Но прилеп, табуретка или паве, найн! Довиждане!”, написа Димчев на страницата си във Фейсбук. Така че в момента е пълна мистерия кой би могъл да е Прилепът.
Подобна е и ситуацията с Камъка. Много зрителите видяха прилика между гласа зад маската и този на фолк певеца Галин. Но във визитката бяха направени толкова много препратки към „Ролинг стоунс” и Мик Джагър, че подобна версия е трудно да се защити. Някои решиха, че Камъкът е Руши Видинлиев. Но пък хора, които говорят италиански език, откриха големи грешки в произношението му в песента на италианците, които тази година спечелиха „Евровизия”, и чуха подмяна на реалния текст с пълни безсмислици. Според тях италианският на Руши е далеч по-добър. Възможно е обаче грешките да са направени с цел заблуда на публиката.

Затова пък почти никакви спорове на се вихрят около костюма на Гъбарко. В него най-вероятно се крие Деси Добрева. Певицата е снимала клип на мястото, където е правена визитката на Гъбарко – Златния парк край Луковит. Освен това постоянното й местожителство е във Варна, а за участника, скрит в костюма, е посочено, че живее на Североизток, близо до вода.

Около Порцелана също засега цари консенсус – това би трябвало да е Дара Екимова, наследница на загиналия преди години Дими от „Сленг” и Ива Екимова. И двамата рядко са били вкъщи и детето ги е виждало основно по телевизията, както се посочва в уликите. Два пъти годишна обаче – най-вероятно на Коледа и Великден, семейството се е събирало. Освен всичко друго, телосложението на участницата, скрита в костюма, прилича на това на Дара.

За Заека до момента има три версии. Най-много са предположенията, че това е актрисата Диана Димитрова, станала звезда като доктор Зорница Огнянова от сериала „Откраднат живот”. В уликите се посочва, че тя обича стрелбата – на английски език се използва една и съща дума за „снимам” и „стрелям”, така че най-вероятно се има предвид, че участничката често е пред обектива. От друга страна обаче Заекът цени и изобразителното изкуство – Диана е и художничка. Доста привърженици има и версията, че в костюма са или Яна Маринова, или Мария Игнатова. Каква обаче истината, засега не е ясно.

Към момента най-големите мистерии са Букетът и Госпожицата. В първия образ е скрита певица, която е на сцената от години, обикаляла е цялата страна за участия и често е канена да се изявява на празниците на хората – вероятно фирмени партита, сватби и т.н. Вторият образ най-вероятно е на жена на средна възраст, която никога не се е омъжвала и няма намерение да го прави занапред – във визитката е посочено, че е госпожица по природа и история. Тя обича да пътува, да пише и да рисува, но точно коя е, не е ясно. Някои зрителите, пропускайки уликата с възрастта, сметнаха, че това може да е младата Рут Колева. Други обаче обявиха, че са видели певицата в публиката на шоуто, така че няма начин да е била зад маската. 
 
 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Нели
Преди 1 година
0
Носорога е Павел или Венци / не знам още кой от двамата- може би Павел/ от дуета Павел и Венци Венц
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
a
Преди 1 година
0
Айше Капчикова, която забрави кога се е*а за пари, за да си плати наема на квартирата, от село Ягодина, родена в Девин, е Малинката. Нали казаха, че градът е известен с водата си и че за него не се говори много. A Айше Капчикова е 1.55 висока. Нещо неясно?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени