Коко Каменаров става шеф на БНТ, Гарелов също се натиска за поста, но няма шансове

2098
11 Юни 2017, 14:00


Новият шеф на БНТ ще бъде Коко Каменаров, научи HotArena. Мъжът на Радина Червенова подготвя документите си за генерален директор на националната телевизия, а от най-високо място е получил гаранции, че именно той ще бъде избран.

Каменаров вече е направил няколко срещи с новия председател на СЕМ София Владимирова, и получил негласната й подкрепа, твърди източник на Уикенд.

За него ще гласува и друг член на органа – Розита Михайлова, която е сестра на видния член на „Протестна мрежа” Теодор Михайлов. На разположение на Коко щели да дойдат още два от необходимите му гласове и той да сбъдне мечтата си да стане генерален директор на обществената медиа. Коко се ползва с доверието и на кръга „Капитал”, който има сериозни позиции в БНТ, и на различни лобита около ГЕРБ, така че мандата му бил в кърпа вързан.

Говори се, че Каменаров е лична кандидатура на програмната шефка на телевизията Севда Шишманова. Самата тя също мислела да подаде документите си за началник, но преценила, че няма необходимите шансове, а и поста програмен директор е далеч по-изгоден за нея. „Истинската власт е в нея. Тя разписва договорите с продуцентите и на практика държи юздите в държавната телевизия – така е от години”, коментират служители на „Сан Стефано” 29. Шишманова не крие близостта си с олигарха Иво Прокопиев и редовно може да бъде видяна на протести – срещу правителството на Орешарски, срещу главния прокурор и т.н. По тази причина в последната година имало лек конфликт между нея и шефката на БНТ Вяра Анкова, която не ободрявала участието на ръководни кадри от държавната медиа в политически акции.

В конкурса за шеф на БНТ със сигурност документи за участие щял да депозира и легендарния журналист Иван Гарелов. Той вече бил написал 60-странична концепция и събирал подписи в защита на кандидатурата си. „Гарелов е възрастен човек, минал е 70, как ще има силите да ръководи телевизията?”, озадачени са в медийните среди.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени