Ковид-19 уби единственият син на Пенчо Кубадински

374
21 Ноември 2021, 10:05


Единственият син на славния партизанин, легендарен член на Политбюро и прославил се като ловец №1 в годините на соца Пенчо Кубадински – Пламен, е починал неотдавна в София, научи „Уикенд”.

Пламен Кубадински е издъхнал на 28 септември едва на 65-годишна възраст. Според близки до червената фамилия, Пламен се е споминал след усложнения, причинени от Ковид-19. Той е бил погребан в изключително тесен кръг в семейната гробница, до баща си Пенчо Кубадински. Смъртта му била истински шок за цялата фамилия. Не е ясно дали наследника на червеното величие е бил ваксиниран.

Пламен Кубадински е роден на 22 февруари 1956 г. в Русе. Още от 3-годишно дете живее в София, след като баща му Пенчо Кубадински става един от най-влиятелните хора в управлението на държавата. Пламен е завършил осма софийска гимназия, след това архитектура във ВИАС. В годините на соца е работил в „Главпроект” до неговото закриване.

След 10 ноември 1989 г. именно той прави първата у нас частна проектантска фирма, която е регистрирана още в края на декември 1989-а – буквално два месеца след промяната. В едно от малкото си интервюта признава, че печели добре и не се оплаква от безпаричие. Истинският бум на архитектурното му студио е в периода 1990-2003 г., когато прави стотици обекти из цялата страна. Последният голям проект на сина на Пенчо Кубадински бе завършен преди няколко години. Архитектът беше инвеститор и строител на голям комплекс в Свети Влас, който беше продаден още на „зелено” на заможни нашенци и руснаци.

Пламен Кубадински е имал и интереси в ресторантьорския бизнес. Той години наред държеше някои от най-елитните софийски ресторанти, сред които „Кипарисите” в столичния квартал „Лозенец”, където през 2008 г. неизвестни и до днес пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов след негова среща с наркобоса Брендо. Синът на ловец №1 на социализма бе съдружник и с покойния вече олигарх Младен Мутафчийски в редица компании, занимаващи се със строителство, търговия и обществено хранене. Съпругата му Ваня е завършила немска филология и работи в „Гьоте институт”. Пламен Кубадински има и 35-годишна дъщеря - Мария, кръстена на баба си. Макар и завършила право в Софийския университет, тя също се занимава с бизнес.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Лъжци
преди 2 седмици
-1
Пламен почина от съвсем друго, нищо пщо няма с ковид!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени