Кръщават улица на името на Стоянка Мутафова

08 Юни 2022, 17:56


Инициатива на дъщерята на голямата Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева, за улица на името на майка й се увенча с успех, научи HotArena.


"Много се радвам, че хората, които подкрепиха идеята ми Стоянка Мутафова да бъде увековечена, се случи. Приятелката на майка ми и моя също - Богдана Карадочева, събра подписите на естрадни звезди, а директорът на Сатиричния театър "Алеко Константинов" Калин Сърменов събра подписите на актьорите, които застават зад всичко това. Радва ме, че и голямата Лили Иванова също се е подписала. Благодаря на всички хора, майка ми не е забравена."


Това сподели пред "България Днес" Мария Грубешлиева-Муки, която от доста време работи по идеята да има улица на името на майка й с втория човек след кметицата Йорданка Фандъкова - Малина Едрева.


"Ще има улица на името на голямата актриса Стоянка Мутафова. След депозирането на подписите на хората в СОС вече разгледахме няколко предложения на улици, които се намират около Националния филмов център. Спряхме се на една от тях. Тя ще носи името на Стоянка Мутафова, която всички ние много обичахме", каза пред вестника Едрева.


"Много ме радва, че хората не са забравили майка ми. Тя даде толкова много и на театъра, и на киното. Лично на мен ми даде всичко. Постоянно я сънувам, а когато ми е най-трудно, се моля да ме закриля. И тя го прави", сподели дъщерята на Стоянка. Само преди няколко дни Муки загубила един от двата си телефона, но по-важният останал в нея. "Случва се това, преживях го. Важното е да сме здрави", коментира дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева, която не се отказва от идеята да напише и книга за живота си. "След майка ми идва ред и за моите преживявания, но все пак има време, в момента го мисля", казва с усмивка Мария Грубешлиева.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Бебо
преди 2 седмици
0
Грехота ще е да се забрави великата Мутафова!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени