Красивата Славея след тежка катастрофа на „Хемус“: Умирам от болка всеки ден, но съм щастлива!

5129
21 Октомври 2021, 11:02


Благодарна съм на Господ, че ме остави жива е мога да се движа. Да, останах с доста сериозни травми в гръбначния стълб и други, както и психически, но съм жива и ходя. Всеки ден умирам от болка, но съм по-щастлива от всякога, защото съм жива“.

 

Така започва изповедта си Славея Сакаджийска. Младото момиче претърпява изключително тежка катастрофа, докато пътува към Варна за среща със своя близка, a преди броени дни се навършиха четири месеца от пътния инцидент. При удара красивата Славея получава много тежки вътрешни и външни травми. Лицето й е почти обезобразено, синини и кръвонасядания има по цялото тяло.

 

„Може би за някой картинката дори е гнусна, но това бях аз. Станаха четири от деня, в който целият ми живот се промени. Аз бях единствената пострадала, но и оставена от шофьора на земята. Добре, че момче от другата кола имаше съвест и макар и след цели два часа съм била закарана в болница. Случаят e повече от потресаващ - не знам даже как изобщо съм жива“, продължава с разказа си Сакаджийска. Последствията за момичето не са само физически. Те се оказват още по-тежки, засягайки сериозно и паметта й.

 

„След катастрофата не помиех как се казвам, нито къде живея, нито коя съм. Представяте ли си ужаса, който изживя моята майка например? И до ден днешен, въпреки че някои от спомените ми се възстановиха от лекарствата, които приемам, има хора от живота ми, които идват и тръгват да ме прегръщат, а аз не ги помня. Не пожелавам на никого да бъде толкова безпомощен, колкото бях аз след инцидента“, разкрива русокосото момиче.

 

За тези четири месеца от инцидента Славея успява да се възстанови, а от физическите наранявания видимо вече почти няма и следа. Попадайки в лечебно заведение, Славея се снима от болничното легло с превързана глава и огромни отоци и синини пo лицето, получени вследствие на сериозен удар на главата.

 

А днес промяната за нея е уникална. „Целта, с която споделям тези неща, е да ви докажа, че винаги може и по-зле да бъде от ситуацията, в която сте в момента. Моят апел е да оцените това, което имате тyк и към този момент, да оцените стойностните хора около вас и да спрете да се тревожите за всяко нещо, да отпуснете душата си и да започнете да живеете живота си щастливо“, споделя още изучаващата психология студентка в столичен университет.

 

След тежката катастрофа и пълната промяна за момичето тя започва и съвършено нов период в живота си, ставайки мотиватор. Така сериозното житейско препятствие спомага за това Славея да мобилизира други хора да се измъкнат от тежката ситуация, в която се намират, пише „България Днес“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени