Кремена Халваджиян се върна към музиката благодарение на „Пътят на честта"

569
04 Октомври 2019, 09:49


Известната стилистка Кремена Халваджиян, която преобрази до неузнаваемост участниците в "Маскираният певец", се завърна към първата си голяма любов - музиката, разбра HotArena.


Това се случи благодарение на сериала "Пътят на честта" на Нова телевизия. Преди да се захване с дизайн и ресторантьорски бизнес, съпругата на Маги Халваджиян има една-единствена страст и това е виолончелото. Преди 25 години обаче казва "сбогом" на любимия си музикален инструмент. 


Тогава Кремена губи баща си - известния диригент на Софийската опера Людмил Дешев. Болката й е толкова силна, че тя се зарича никога повече да не излиза на сцена. Едва преди няколко месеца променя решението си. Тогава мъжът й Маги и композиторът и музикант Виктор Стоянов й пускат да чуе музиката на "Пътят на честта".


Двамата й предлагат тя да изсвири основната солова партия. В началото Кремена отказва, но после се съгласява и дори отрязва прословутия си дълъг маникюр. "Кремена е невроятен музикант и това си личи. В началото беше притеснена дали ще се справи след толкова дълга пауза, но всичко се получи чудесно, звучи прекрасно", хвали я Виктор Стоянов.


В духа на движението #MeToo, което обхвана целия свят, темата за силата на жените е водеща и в "Пътят на честта". Зрителите са свидетели на силните черти на дамските образи, чийто контрапункт е злата свекърва Бонка, в чиято кожа влиза актрисата Галя Александрова. Неслучайно Бонка се превърна в най-обсъждания персонаж от феновете на сериала. 


Главната героиня Кера, чиято роля е поверена на Силвия Петкова, действа напълно в холивудската тенденция дамите да преодоляват всякакви житейски препятствия. 


Актрисата не крие, че в живота рядко проявява такъв стоицизъм, но се надява, че героинята й може да е пример за слабия пол. Любопитното е, че героинята на Кера е вдъхновена от реални събития. Идеята и осъществяването на сценария е на Милена Фучеджиева и Елена Иванова, а бабата на Елена е в основата на екранните събития. Тя се развежда много млада и идва с пет деца в София, което е скандално за онези години. След много премеждия успява да намери истинската любов и до края на дните си води щастлив живот. 


Зрителите на "Пътят на честта" ще станат свидетели на още по-заплетени събития до края на сезона. Двете фамилии от Царево и София ще кръстосат пътища и шпаги, а изходът ще е неочакван и изненадващ за всички, предават от Галерия. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени