Анета Сотирова за брака си с д-р Борислав Стоянов: След 50 години заедно още се държим за ръка

https://hotarena.net/laifstail/aneta-sotirova-za-braka-si-s-d-r-borislav-stoyanov-sled-50-godini-zaedno-oshte-se-darzhim-za-raka HotArena.net
Анета Сотирова за брака си с д-р Борислав Стоянов: След 50 години заедно още се държим за ръка

Не съм в България. На брега на Средиземно море съм. Тази година реших рождения си ден да отпразнувам на романтична ваканция само в компанията на съпруга ми. Той го заслужава. Аз го заслужавам. Прекрасно е, че и след 50 години заедно още се държим за ръка“, споделя Анета Сотирова.

Анета е не само една от най-талантливите, но и най-усмихнатите български актриси. Тя е родена на 8 май 1948 г. в София. Завършва ВИТИЗ в класа на проф. Кръстьо Мирски. Играе в много театрални пиеси като „Три сестри“ от Антон Чехов, „Догодина по същото време“ от Бърнард Слейд, „Свекърва“ от Антон Страшимиров. В киното дебютира с лентата „Сватбите на Йоан Асен“, където влиза в образа на Белослава. По-късно това име дава на дъщеря си, която се превръща в успешна поппевица, пише Минаха години.

Тогава, когато Карамитев я избира за Белослава, Анета е много щастлива, защото е посочена сред цяло съзвездие, а я те е единствената дебютантка на кастинга.

„Възхищавала съм се на Апостол Карамитев още като ученичка, защото той живееше на съседната улица и често го гледах от терасата. Ходеше винаги гордо изправен, съсредоточен, излъчващ такова очарование и респект. Просто беше човек от друга планета. Много сърдечен и с нас студентите. За мен най-великото нещо, без изобщо да знам, че след това ще изиграя дъщерята на цар Иван Асен беше, че когато бях приета вече и се срещнахме във ВИТИЗ на стълбите, той сложи ръка на главата ми и каза: „Анета, толкова те исках в моя клас, но тук има старшинство. Това ми стигаше“, вълнува се и днес за срещите си с големия Апостол Карамитев актрисата.

Д-р Борислав Стоянов е втори съпруг на актрисата. „Имала съм две любови в живота си. Ученическата – с Росен Босев, с когото пишехме и бяхме заедно с литературните кръжоци. Учехме заедно в 35-о, руското училище. Аз бях на 16, той на 18 години. Той си пишеше, пътуваше, а аз трябваше да замина по разпределение във Врачанския театър. Срещата ми със страстта, с оженственяването се случи, когато срещнах настоящия ми съпруг“, обяснява Анета. Срещнали се в Клуба на културните дейци във Враца. Сотирова – надута софиянка, сядала на една маса, а срещу нея на стола поставяла голям плюшен тигър. „Отивам, сядам, отговарям, ако някой ме пита нещо, но многознатичелно поглеждах към тигъра и му казвах: „Виждаш ли къде попаднах!“. Представям си как са се подсмихвали хората около мен“, черви се при спомена Сотирова. Намерила си майстора все пак в лицето на Борислав.

Семейството устоява на бурите на брачния живот вече над 50 години. Анета смята, че това е кармична среща, така е трябвало да се случи, въпреки перипетиите, които са имали. „Много пъти човек, ако е с по-слаба психика, или пък това не е неговата среща, е можел да завие зад ъгъла и да си продължи живота. Научила съм, че човек трябва да бъде уважаващ и обичащ себе си, за да може да дарява с любов и другите“, категорична е Анета.         

 

2 Коментара

Konova_maryia

преди 1 месец

Анета, защо трябва да захаросва нещата, все едно никой не знае истината ! Нито дума , че го е развела, после за затвора на брата на Белослава, делото срещу съпруга и, за убийството в семейството от помощницата , пиянската изцепка на дъщеря и , внучката с неизвестен баща... няма лошо, но айде да не си въобразяваме, че са перфектното семейство !

Коментирай

Биби

преди 1 месец

Била "нахакана софиянка" - по-скоро си една неприятна жена, на човек просто не му е приятно да те гледа

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.