Бившата на Слави крие данъци (Психоложката Маги се сдуши с Кобилкина, за да върти бизнес-шашми)

https://hotarena.net/laifstail/bivshata-na-slavi-krie-danaci HotArena.net
Бившата на Слави крие данъци (Психоложката Маги се сдуши с Кобилкина, за да върти бизнес-шашми)

Слави Трифонов може и да се счита за родолюбец номер едно, но от години е на война с данъчните служби у нас, разбра HotArena.

 

Шоуменът е намерил лесен начин да избягва да плаща стотици хиляди левове на държавата с помощта на офшорни дружества. По тези опасни бизнес стъпки е тръгнала и бившата му изгора – най-голямата любов в живота му психоложката Магдалена Ангелова. Бившата манекенка е подхванала да върти обучения, за които дава твърде малко отчет на НАП, пише „Уикенд“.

 

Идеята да спестява данъци по този начин Магдалена без съмнение е взела от Дългия. Чак сега обаче има пример как да пести от този разход. Нейна партньорка и ментор в начинанието е станала оправната сексоложка Наталия Кобилкина. Двете жени са изключително близки и в последните години направиха много общи семинари. Естествено покрай всичко това имали доста сметки за изчистване, с което се научили как да прикриват истинските си приходи от данъчните.

 

За рускинята от години се знае, че организира пълни до дупка зали из цялата страна и в чужбина. На фона на това обаче почти всичко минава без никаква отчетност. Така специалистката може да си позволи да спести един и друг разход на своите клиенти и да предлага най-добрите цени за услугите си. Редовно подмамва и с нереално ниски промоции, с които цели да стигне до все повече и повече последователи.

 

По този пример се е подвела и Маги, която вече рекламира „отстъпката”, която прави за много от своите курсове. Това ясно се вижда в сайта на центъра й за психологично здраве „Емпатия”. Варненката е направила доста интересно обучение за хора, които искат кардинално да променят живота си. Кръстила го е „Живот на върха: Академия за победители”. Любопитното е, че явно за хората, които стигат до върха на социалната стълбица, плащането на данъци е досадна подробности и при подходящи условия могат да ги избегнат.

 

Шашмата се състои в това, че кандидатите да участват в семинара на Маги, трябва да платят разходите си на ръка. По този начин им се издава доста спорна документация. Сумата за присъствието им на 5-дневното обучение в изискан хотел е 2000 лева без ДДС. То пък се дължи само, ако участниците държат да го преведат по банков път и да имат документация за участието си. В този случай таксата за тях пораства с 400 лева.

 

Макар офертата да изглежда повече от привлекателна за сега психологическият тандем още не се е добрал до достатъчно кандидати да се включат. Двете дами имали амбиции да съберат 50 участника, но за сега липсвали сигурни кандидати. Наталия обаче била сигурна, че с малко повече помощ и реклама, все ще намери 5 балами, които да платят за експертните й услуги.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.