Финансова криза принуди княгиня Калина да се върне у нас (Щерката на Симеон няма и ден трудов стаж)

https://hotarena.net/laifstail/finansova-kriza-prinudi-kniaginia-kalina-da-se-varne-u-nas HotArena.net
Финансова криза принуди княгиня Калина да се върне у нас (Щерката на Симеон няма и ден трудов стаж)
Княгиня Калина се връща в България заедно с мъжа си Китин Муньос и сина им Симеон-Хасан заради по-голямата финансова сигурност, която им осигурява страната и в частност Симеон Сакскоbургготски, узна HotArena. 


Единствената щерка в царското семейство винаги е била най-глезената и обгрижваната от родителите си, затова не може да се похвали и с един ден трудов стаж. Зетят на царя бе мореплавател, но в последно време се изживяваше като културен изследовател на родното си Мароко. Китин е роден в африканската държава, където баща му служи като военен. 12 години той, Калина и синът им живяха предимно в столицата Рабат, където българката се радваше на гостоприемството на тамошната кралска фамилия, а съпругът й, подпомаган от местни бизнесмени, пропагандираше културата и туризма. След ковид кризата обаче тези два сектора търпят огромни загуби, а възстановяванне дори не се задава на хоризонта. 


Затова Китин ще се превърне в заврян зет у нас, а жена му даже ще започне работа в музея на царското семейство, който Симеон прави със свои средства в двореца Врана. \"Искам да го направя международно известен, работя по проектирането на вирутална обиколка на двореца музей Врана и със съгласието на царя подготвяме специална зала с нови технологии\", похвали се Калина пред испанско списание, където обяви и новината, че се връща в България. Тя бе категорична, че синът й Симеон-Хасан ще учи в българско училище. Той е и единственият царски внук, говорещ български, пише Минаха години. 


Докато семейството живееше в Мароко, той посещаваше българско училище в Рабат. Калина също няма проблем с българския, за разлика от братята си.

1 Коментара

отто

преди 2 години

Браво!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.