Гонят Калин Врачански от Сатирата: Възрастни театрали на нож с младия актьор (Не искали ТВ лица на сцената)

https://hotarena.net/laifstail/goniat-kalin-vrachanski-ot-satirata-vazrastni-teatrali-na-noj-s-mladiia-aktior HotArena.net
Гонят Калин Врачански от Сатирата: Възрастни театрали на нож с младия актьор (Не искали ТВ лица на сцената)

Колкото по-известен става Калин Врачански, толкова по-трудно е за него в театъра, разбра HotArena.

 

Мощна вълна от недоволство се е надигнала срещу младия актьор от страна на негови по-възрастни колеги. Тя вече има своите резултати. Сатиричният театър в София сваля спектакълаЗлатният телец“, в който Врачански играе главната роля, въпреки че е един от най-гледаните и доходоносни там. Причината – ръководството не искало ТВ лица на сцената си.

 

„Златният телец“ се превърна в истински хит още от премиерата си и вече две години се играе пред претъпкана зала. Въпреки това обаче шефът на Сатирата Здравко Митков официално е обявил, че от следващия театрален салон това представление пада от афиша, писа „Всеки ден“.

 

То даже и в момента се играе само по изключение, въпреки че всеки ден зрители питали на касата и по телефона кога ще могат да го гледат, защото искат да си запазят билети. „Със сигурност не свалят спектакъла заради липса на интерес от страна на публиката. Причината е във Врачански. Митков не го иска в театъра си, защото се занимавал с халтури по телевизията“, шушукат в Сатирата.

 

В момента Калин е в шоуто за двойници „Като две капки вода“ на Нова телевизия. Говори се, че Здравко Митков откровено мразел телевизията, особено шоупрограмите, които се правят с цел да се трупа рейтинг. Той смятал, че присъствието на техни лица на сцената сваля реномето й. Именно затова искал да се отърве от Врачански.

 

В същата постановка играе най-голямата звезда на Сатирата – Стоянка Мутафова. Нейната героиня не присъства в оригиналната пиеса. Драматургът Юрий Дачев я вкарал в своя вариант по изрично настояване на самата Мутафова. Тя искала да играе в „Златният телец“ заедно с Калин Врачански, защото го оценила като „младо, талантливо и работливо момче“. Тя лично се застъпила за Калин, но за шефа на театъра той бил най-обикновена еднодневка от малкия екран.

 

Той го търпял в продължение на две години – от премиерата до сега, само защото имало договор с екипа, подписан от предишното ръководство. Сега обаче срокът му изтичал и Митков не смятал да го подновява.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.