Кметицата на „Младост“ арестувана след креватна афера! Изоставен любовник я натопи за подкупа, стана защитен свидетел

https://hotarena.net/laifstail/kmeticata-na-mladost-arestuvana-sled-krevatna-afera-izostaven-liubovnik-ia-natopi-za-podkupa-stana-zashtiten-svidetel HotArena.net
Кметицата на „Младост“ арестувана след креватна афера! Изоставен любовник я натопи за подкупа, стана защитен свидетел

Кметицата на „Младост“ Деси Иванчева, която бе зрелищно арестувана с подкуп в центъра на София заедно със заместничката си Биляна Петрова, е станала жертва на предателство от любовника си Стефан Дичев, научи HotArena.

 

Това разкриват пред „Таблоид“ запознати с пикантната интимно-криминална афера. Корумпираната управничка на втория по големина квартал в София вече повече от месец обитава следствения арест на „Майор Векилски“, след като бе задържана с рушвет от 54 000 евро, предоставен й чрез посредник от строителния предприемач Александър Ваклин за получаване на разрешително за строеж на сграда в местността „Камбаните“.

 

Преговорите около подкупа са се точили няколко месеца, като основно действащо лице в схемата с изнудване е бил 41-годишния бизнесмен със спорна репутация Стефан Дичев. Мъжът доскоро бе интимен приятел на Деси Иванчева, но двамата са се разделили само 2 седмици преди задържането на кметицата, разкриват запознати. 

 


Дичев също е бил сред арестуваните при акцията на МВР, но е престоял само 24 часа в Трето РПУ. У него са били открити 7 000 евро от първата вноска от подкупа в размер на 70 000 евро. При задържането на любовника на Деси Иванчева  брадата му светнала, тъй като той си търкал парите за късмет по стар магураджийски табиет. В ареста Стефан Дичев е направил пълни самопризнания и е разкрил важни детайли за схемите на Деси Иванчева, с което от обвиняем се е превърнал в защитен свидетел

 


През последната година и половина Стефан Дичев, който има строителни фирми за изграждане на детски площадки и асфалтиране и ремонт на пътища, бе сочен като сивия кардинал в община „Младост“. „През него минаваха всички ремонтни дейности, които любовницата му Деси Иванчева възлагаше на фирми, които искат да получат разрешително за строеж. Даренията под принуда всъщност бяха схемата за подкуп, тъй като Иванчева посочваше фирми на Стефан Дичев на ивеститорите. По тази схема двамата усвоиха над 1,5 милиона лева“, твърдят служители от община „Младост“. 

 


Като доверен човек до Деси Иванчева, Стефан Дичев е обикалял големите строителни компании със замразени проекти в община „Младост“ и им обещавал да уреди проблема. Именно той поискал рекордния подкуп от 1 милион евро от предприемача Александър Ваклин, който впоследствие бил намален наполовина. 

 


Дни преди Деси Иванчева да бъде арестувана с първата вноска от подкупа, тя се разделя с любовника си, твърдят запознати. Кметицата се връща при старото си гадже  Пепи Иванов и двамата заминават на романтична екскурзия в Гърция.  

 


Преди това Иванчева обикаля със Стефан Дичев топ дестинации в Европа – само за последната година тя и любовникът й посещават Амстердам, Париж, Венеция и Лондон, като оставят десетки хиляди евро в 5-звездните хотели. 

 


Засега остава загадка дали Стефан Дичев е предал зарязалата го кметица за отмъщение, или за да отърве повдигане на обвинение и престой зад решетките. Според защитниците на Деси Иванчева, доскорошният й любовник й е направил постановка, като е настоявал тя да се види с Александър Ваклин лично. Иванчева обаче не му вдигала телефона в последните дни преди ареста и поради тази причина в схемата бил включен бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.