Легендарният Мустафа Чаушев: 350 лв. ми е пенсията, а имам златна, платинена и диамантена плоча

https://hotarena.net/laifstail/legendarniyat-mustafa-chaushev-350-lv-mi-e-pensiyata-a-imam-zlatna-platinena-i-diamantena-plocha HotArena.net
Легендарният Мустафа Чаушев: 350 лв. ми е пенсията, а имам златна, платинена и диамантена плоча

"Лили Иванова ме избра да пеем заедно и в продължение на пет години сме били рамо до рамо на концерти с нея. Много съм научил от нея, тя е най-голямата! Изпитвах такава радост, като я слушах как пее." Това споделя легендата на българската естрада Мустафа Чаушев в рубриката "Интересните" на "България Днес".

Освен с Лили 81-годишният изпълнител е пял у нас и в чужбина и с Йорданка Христова, Бисер Киров, съгражданина му Тодор Колев и много други знаменити български изпълнители. "Спомените ми са много. Данчето я боготворяха в Куба, толкова деца кръстиха на нея, а с Бисер обичахме да играем на карти. Той ми споделяше, че няма нищо общо с Държавна сигурност, че баща му е адвентист, а точно тогава започнаха да сменят имената ни", спомня си Чаушев.

Самият той е накаран да се прекръсти на Демир Чаушев, като първоначално са искали да е Мартин. "Добре, че ми позволиха този Мартин да стане Демир. Винаги съм сравнявал кокичето и минзухара и как двете цветя не могат да си сменят името. Така бяхме и ние. Мустафа са ме създали моите родители и така си ми е името. Големи перипетии имахме тогава с тези имена", разказва певецът. Малко по-късно той става един от хората, които първи пеят за партията ДПС при нейното сформиране. "Не искахме размирици, а просто да кажем, че тук в страната живеят хора, които дават своя принос към България, и те имат право на собствено вероизповедание", казва Мустафа. Колкото до това, че съпругата му Лейла е сестра на лидера на ДПС Ахмед Доган, Мустафа сподели: "Когато написаха първоначално, че е така, се чухме с него. По телефона се чуваме, иска ми се пак да поговорим с него, приятелството ни ми е много ценно. Той създаде партията и я направи най-бързо развиващата се, с най-много млади и умни хора", смята Чаушев.

Изпълнителят, който единствен у нас има издадени златна, платинена и диамантена плоча, в момента живее с пенсия от 350 лева. "А бях трети по продаваемост на плочи - след Лили Иванова и Емил Димитров. Ако не са близките ни, трудно се оцелява с теза пари", откровен е Мустафа. В момента той не вижда причина да прави музика, защото я има дискриминацията и няма да му пускат песните. "Преди беше така и това пак ще продължи", смята Чаушев.

За любовта и дългия си 40-годишен брак певецът разказва с охота за Лейла, жената, която е майка на дъщеря му Ажда. "Тя е много умна, проницателна и търпелива. Прекрасен човек. Бяхме приятели, после имахме период на раздяла и накрая се оженихме", разказва в първата част на разговора ни Мустафа.

7 Коментара

Нини

преди 1 месец

Как 350 , чичо? Ти изобщо водил ли си трудов стаж и декларирал ли си някога доходи ? Май не, всичко на черно и на ръка. Няма как иначе да е такава пенсията.

Коментирай

Писна ми

преди 1 месец

А когато печелеше пари от творбите си, даваше ли пари на държавата? Хем не искат творците да се осигуряват, хем да прибират. Държавата, за да даде и ти на нея трябва да дадеш. Има хора, които се осигуряват на максимална заплата и осигуряване, ама работят от 8 до 8 къртовски труд, който не им гали егото, освен да си дадат пенсията на теб, който кърши снага и прибира само за себе си.

Коментирай

Коки

преди 1 месец

Да беше си плащал данаците

Коментирай

Мирж

преди 1 месец

Повръща ми де от тези нагли т.нар Артисти певци и т.н. прибирапа пари с торби,ядене пиене гуляи разврат во без данъци Инсценираха загубване на досиетата ич ш сега хленчат. И с тасива подлоги политици които сш правят пиар. Иво апаза милиони е прекарал плез лъцете си но алкохолика ращидов изполцва случайната му позиция и хоп. Дега драпа за още дългавна хранилка но нанай.нагъл и неблагодарен нип

Коментирай

Йокин

преди 1 месец

И защо тогаз,трябва,да обичам БУЛГАРИСТАН.Нито цените,цени,ни заплатите,заплати,ни пенсиите.Да не говорим за лекарствата!!!

Коментирай

Боби

преди 1 месец

Взимал пари на ръка немалко, но се е осигурявал върху минимален доход и сега иска да взима голяма пенсия.Много си нагъл

Коментирай

Мегита

преди 1 месец

С моята мизерна заплата съм си плащала 40 години осигуровки А ти колко години си си плащал, че плачеш сега. За тия плочи си си взел парите. Да не говорим, че за есно участие си взимал няколко мои заплати... Такава пенсия в Бългапия няма... Омръзна ми да ви слушам как плачете за високи пенкии... От тези осигуровки са се плащали пенсиите на пенсионериге, когато сме работили, а ти какъв принос имаш за всичко това, че плачеш?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.