Мая Илиева продаде „ВАИ холдинг“ на вдовицата на Маймуняка! Сладка размяна на 60 бона срещу 1,6 млн.

https://hotarena.net/laifstail/maia-ilieva-prodade-vai-holding-na-vdovicata-na-maimuniaka-sladka-razmiana-na-60-bona-sreshtu-16-mln HotArena.net
Мая Илиева продаде „ВАИ холдинг“ на вдовицата на Маймуняка! Сладка размяна на 60 бона срещу 1,6 млн.

Последен пирон в ковчега на ВИС-2 заби вдовицата на Георги Илиев – Главня Мая Илиева, узна HotArena.

 

След серия разпродажби на имоти и закриване на фирми Илиева се отърва и от последното парче на страховитата в миналото групировка, която тя наследи след убийството на съпруга си, като продаде прочутата марка „ВАИ холдинг“. Фирмата до последно беше свързвана с борческата групировка, писа „България Днес“.

 

Купувач на холдинга е вдовицата на друг висаджийски бос Димитър Димитров – Маймуняка. Подобно на Мая Илиева след смъртта на Димитров богатството му, натрупано като зам. шеф на групировката и водач на силовите бригади, е наследено от официалната му приятелка Надя Иванова. Чаровната дама вече 16 години управлява успешно и развива легалния бизнес на Маймуняка, за да се стигне и до придобиването на „ВАИ холдинг“. Тя е собственик на плажове в Созопол, Поморие и Слънчев бряг, единият от които е Какао бийч.

 

Емблематичното дружество „ВАИ холдинг“ е пряк наследник на скандалната застрахователна компания ВИС-2. Чрез холдинга през годините бяха инвестирани милионите, изкарани от рекет, силово застраховане и трафик на дрога от Васил и Георги Илиеви, спомнят си криминалистите. След убийствата на двамата братя едноличен собственик на висаджийската структура стана Мая.

 

Вдовицата на Илиев продължи да върти многомилионния бизнес на групировката. Без много шум, с помощта на доверени помощници, управлява десетките фирми от елитния си фризьорски салон в центъра на София.

 

Говори се, че Мая и новият й приятел смятат да се заселят в Париж и затова е започнала да разпределя богатството. Част от него е отишло при сестрата на Илиеви – Мариана и дъщерята на Васил – Ивона. Закрива и част от фирмите, сред които е и „ВАИ Холдинг“. Вместо него регистрира ново дружество със същото име, което от своя страна е собственик на три дъщерни фирми – „ВаиДО 17“, „ВаиСМ“ и „ВНЛ 17“. На 28 септември тази година продава новосъздадения холдинг срещу едва 10 000 лева на Надя Иванова. В замяна на дребната сума тя придобива дружество с активи за стотици хиляди левове и солиден бизнес с ресторанти и счетоводни услуги.


За Надя остава и „ВНЛ 17“ срещу 50 000 лева тя става собственик на дружество с бизнес и пари по сметките, оценявани на над 1,2 милиона лева - става ясно от финансовия отчет. Другите две дъщерни фирми Мая си ги запазва. Запазва за себе си и фирма „Съни Сенд“, чрез която тя е собственик на три хотела в курорта Златни пясъци.  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.