Марта Вачкова направи известна измамницата Кармен! В нейното предаване „Жените” за първи път се рекламира менте-лечителя Жоао

https://hotarena.net/laifstail/marta-vachkova-napravi-izvestna-izmamnicata-karmen-v-neinoto-predavane-jenite-za-parvi-pat-se-reklamira-mente-lechitelia-joao HotArena.net
Марта Вачкова  направи известна измамницата Кармен!  В нейното предаване „Жените” за първи път се рекламира менте-лечителя Жоао
Марта Вачкова, а не Гала е човека, който направи национално известна мошеничката Кармен Лазарова – същата онази, дето се представя за лечител и води куп българи да ги цери бразилския „шаман” Жоао, научи HotArena.

Напористата Кармен успяла да се вреди с ефирно време в БНТ през 2011 г., за да говори мили думи за „феномена” Жоао де Деус, който така и не успя да спаси сънародничката ни Теодора Маджарова от злокачествено заболяване. Както знаем, наложи се роднините й да събират средства за връщането й в страната, а МВнР да оказва съдействие по всички направления, а преди дни Теодора почина. 

Медиумката е специален гост на актрисата-водеща Марта Вачкова, която я разпитва надълго в рубриката „Нетрадиционните лечители” към авторското си предаване „Жените”. Така Кармен за първи път вижда национален ефир и получава шанса безнаказано да прави реклама на специалист с недоказани качества. Тя се представя за български водач на Жоао де Деус и разкрива, че навремето тръгнала за Бразилия, притеснена за собственото си здраве. 

След посещението била изумена от помагачите на д-р Жоао, наричани Съществата. Те й оставили послание - да популяризира неговото дело и да бъда свързващо звено между тях и хората, които търсят изцеление. От дълги години имала група, с която работя по Силва метод за духовно развитие. Именно Съществата преценили и й внушили да бъде водач на Каза де Дон Игнацио, което преведено на български ще рече Къщата, където лекува Жоао. Съществата преценявали кой болен да бъде опериран и кой не. По-голяма част от лечението минавала под формата на невидими операции. Процедурите били безболезнени и безкръвни. Лечението започвало с молитва към съществата…

„През цялото време вие сте включен в мощно поле, изпълнено с безусловна любов. Можете да отчитате положителна промяна у себе си на доста нива. Много хора забелязват, че им става по-лесно да се справят с всичко в ежедневието си. Започват да им се случват по-често положителни неща. Запознават се с хармонични с тях хора”, разправя съвсем уверено Кармен. 

За съжаление, предаването е свалено от сайта на БНТ и от личната й интернет страница. Вместо него се мъдри надпис: „Уважаеми посетители, временно преустановявам достъпа до сайта, с оглед събитията от последната седмица. Същият остава на разположение на държавните административни и разследващи органи, в случай на необходимост и при поискване от тяхна страна. Преустановявам даването на публични изявления, като моля, медиите да уважат правото ми на лично достойнство и да спазват един от основополагащите принципи на журналистиката, а именно обективността. За възникнали въпроси от страна на институциите и връзка с мен оставам на разположение чрез упълномощеният от мен адвокат. С уважение, Кармен Лазарова”.

Телевизионни зрители още през 2011 г. се опитали да влязат във връзка с Марта Вачкова и да й поискат сметка, защо допуска менте лечителка да се рекламира в телевизия, която се издържа от парите на данъкоплатците. Една от тях разказва, че е пътувала до Виена, където се срещнала с Жоао де Деус. От предаването на Марта научила, че той може да свива туморните маркери в нормални граници, без да се извършва някакво специално лечение. След посещението в австрийската столица се записала в групата на Кармен. Пътуването до Бразилия й излязло около 3 000 евро. Едва там разбрала, че г-жа Лазарова не е единствената българка, оторизирана да води групи при него. Когато пристигнали пред къщата на чудотвореца нашенци били озадачени, че няма да могат да се вредят за посещение. 

Тогава научили, че има и друга българка гид. Жената се казвала Таня Тошкина. За преводаческите й услуги и консултации вземала по 1200 евро за две седмици, което било почти двойно по-малко от прибираната от Кармен Лазарова сума. При връщането си в родината пациентката сезирала няколко комисии за дейността на лечителката, но резултат нямало. Безрезултатен останал и опитът й да се свърже с Марта Вачкова, на която възнамерявала да разкаже истината за страхотният лечител и воаяжите на сънародничката ни. Тя била изумена от магазина на лечителя, за който споменава и съпругът на Теодора Маджарова. В него се продавали различни целебни води, сувенири, за предмети, които да те заредят енергийно и подготвят допълнително за срещата със съществата. Плащали се извън определената сума и били почти задължителни, пише \'Уикенд\".

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.