Сашо Дончев купи на сина си „Порше” за 1 милион, докато дължи заплати на 1100 служители (Избяга в Полша)

https://hotarena.net/laifstail/sasho-donchev-kupi-na-sina-si-porshe-za-1-milion-dokato-dalji-zaplati-na-1100-slujiteli HotArena.net
Сашо Дончев  купи на сина си „Порше” за 1 милион, докато дължи заплати на 1100 служители (Избяга в Полша)

Мустакатият тарикат Сашо Дончев не се е вясвал в офиса на „Овергаз” от началото на месец април, откогато над хилядата му служители са получили и последното си възнаграждение, научи HotArena.Изчезването на Сашо Дончев и липсата на заплати в „Оверлгаз” е довело до мълвата, че газовия олигарх води преговори за продажбата на бизнеса си с консорциум в Италия.  

 


Проверка на „Уикенд” обаче установи, че Дончев не води преговори с инвеститори, а се е пренесъл да живее в Полша при съпругата си Ева. Според хора от близкото обкръжение на ямболския посредник на газопроводната тръба, Дончев е забравил за старата си любовница и се е върнал при съпругата си, с която обитава огромно шато в тузарски квартал в полската столицата Варшава. Имението е купено от фамилия Дончеви още в края на 90-те години, след успешна сделка с „Газпром”, като тогава газовия посредник е броил над 2 милиона долара за престижния имот.

 


Днес, години по-късно, Сашо Дончев изпитва неимоверни проблеми с бизнеса си, породени от раздялата му с „Газпром”. Руския енергиен мастодонт преустанови отношения с ямболския си партньор преди 2 години, след като ревизия установи кражби за над 120 милиона евро от общата фирма. Оттогава руснаците не дават газ за Сашо Дончев, макар Европейската комисия да ги задължава да го правят. 

 


В газовия бизнес упорито се мълви, че до няколко дни Сашо Дончев ще обяви фалит. Причината е, че на 12 юни Арбитражен съд в Париж ще се произнесе по делото, което „Газпром” води срещу „Овергаз” за 120 милиона евро. От своя страна Дончев е подал контраиск срещу братушките, жалвайки се, че от „Газпром” саботират бизнеса му и не му продават природен газ. 

 


Дончев се е покрил в Полша в очакване на развоя на делото. Шансовете му да не бъде осъден са нищожни”, коментират хора от бранша. 

 


И докато съдбата на „Овергаз” е неясна, а трудещите се там 1100 човека са в неведение кога ще си получат двете последни дължими заплати, Дончев направи царски подарък на големия си син Даниел. В началото на седмицата наследникът на ямболския олигарх е получил чисто ново „Порше” GT3, доставено му директно от завода в Цуфенхаузен. Цената на возилото е 520 000 евро или почти 1 милион лева.  

 


 

7 Коментара

Наталия

преди 6 години

Ех как няма кой и на мен да купи, омръзна ми да съм проститутка а родителите ми да доят крави и да ми пращат сиренето в буркани

Коментирай

,.,.,.

преди 6 години

Споко, Наталке. Блъскай яко на магистралата и ще заработиш сама да си купиш. Така ще станеш, умна, красива и мноооого успяла.

Коментирай

Наталия

преди 6 години

Съвсем противни станахте. Това по-долу не съм го писала аз.

Коментирай

Кккк

преди 6 години

Що за глупости, днес си получихме заплатите и не е имало забавяне.

Коментирай

Иво

преди 6 години

Такова GT3 и в завода не знаят, че съществува. Бърза справка в сайта на порше и цената е 200к евро и то за ново. А и големия син все пак с коли се занимава.

Коментирай

не е истина...

преди 6 години

То е ясно, че не си го писала ти...Не усещаш ли подигравката.

Коментирай

Боби

преди 6 години

Въпросното GT3 е състезателна версия. Даниел кара в немския шампионат с него...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.