Скандал! Изгониха Георги Стайков от санаториум в Бургас

https://hotarena.net/laifstail/skandal-izgoniha-georgi-staikov-ot-sanatorium-v-burgas HotArena.net
Скандал! Изгониха Георги Стайков от санаториум в Бургас

Известният български актьор Георги Стайков, който се бори от година с болестта множествена склероза, твърди, че бил изгонен от специализираната болница за рехабилитация в бургаския квартал „Ветрен“, узна HotArena.


Звездата от филма „Вчера“ имал карта за лечение там по здравна каса, за която нямало да плати нищо, понеже е с ТЕЛК инвалидност първа група, от 2 до 9 октомври. На първият ден той пристигнал сутринта рано с такси и се настанил в стаята си, минал през доктор и в 11 часа трябвало да го види и главната сестра, след което да започне физиотерапия.


„В 11 без малко бях пред кабинета на главната сестра, тя започна да пише разни работи и ме упъти къде е кабинетът по физиотерапия. Докато се придвижа до този кабинет, ми отне време. Първо, трябваше да го открия, защото за първи път съм в този санаториум, и второ, се придвижвам по-бавно с патерици. Като пристигнах с десет минути закъснение, сестрата ми каза, че съм закъснял и ще ми направи процедурата, когато тя реши. Аз й казах, че изобщо няма да си правя физиотерапия в този ден, и тръгнах да пуша. Тогава се появи шефът на санаториума д-р Кирил Младенов, който ми заяви, че в неговото лечебно заведение всичко е по график и има ред и правила. Обясних му човешки причината за закъснението ми, след което той отговори, че не съм се държал добре със сестрата, като съм отказал да ми направят физиотерапия, и ще е най-добре да напусна санаториума“, разказва Георги Стайков.


След това се появила главната сестра, която държала доста груб тон, след което го накарали да напише молба, с която да й се извини. Актьорът обаче отказал, защото тя дори не се представила коя е, и казал, че се маха, след като обядва. Докато това се случва, му пратили багажа на рецепцията.


Георги Стайков решил да уведоми лично министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов какво се случва в балнеосанаториума. Свързал се със секретарката му, която обаче го уведомила след направената проверка, че те не отговарят за лечебното заведение, което не било и към общината в Бургас. Актьорът обаче решил да разбере дали не са източили здравната каса с неговото постъпване там. Затова ще провери дали не са го водили през цялата седмица в санаториума, без той да е бил на процедури и лечение.


„Ако бях написал тази молба, за да се извиня, при положение че нямам никаква вина за нищо, може би щях да остана. Но това отношение е абсурдно и затова никога няма да се върна в този санаториум. Има такива и в Поморие, в Хисаря, Вършец, така че там ще отида. Няма обаче да предприема нищо и да завеждам дело срещу лошо отношение, защото се посъветвах с адвоката ми и той ми каза да не се занимавам. Нямам вещо лице, а без свидетел те могат да представят нещата, както пожелаят“, изказа възмущението си Георги Стайков, пише Галерия.

5 Коментара

Атанас

преди 3 години

Господин Стайков, напишете имената на велможите от санаториума, за да знаят хората от кого да се пазят Името на лечебното заведение също не е излишно да се знае.

Коментирай

известен?!?

преди 3 години

хахаха,известен на роднините си!

Коментирай

ema

преди 3 години

Известен е!Това,че ти си невежа е друго или си в предучилищна възраст. Друго си е фолк звездите, тях знаеш.

Коментирай

до Атанас

преди 3 години

Написал е името на управителя - казва се Кирил Младенов. Поредния "чорбаджия"...Друго си е да се покажеш кой си и да унижиш един, който си мисли, че има човешко достойнство, нали ?

Коментирай

отто

преди 3 години

Защо не се върнете в Швеция и там да Ви лекуват по човешки?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.