След като й вдигнаха пенсията, Лили дере по 200 кинта за билет! (Обяви нови 17 концерта)

https://hotarena.net/laifstail/sled-kato-i-vdignaha-pensiiata-lili-dere-po-200-kinta-za-bilet HotArena.net
След като й вдигнаха пенсията, Лили дере по 200 кинта за билет! (Обяви нови 17  концерта)

Лили Иванова е надула цените на билетите за концертите  си на 200 лв., видя HotArena.

Естрадната прима обяви турнето си за 2020 година, когато ще навърши официално 81 години. То включва 17 концерта, като по традиция ще завърши в зала 1 на НДК в София. 

Този път обаче тя дава само две дати 27 и 28 ноември, а не три, както бяха през 2019-а. Причината вероятно е, че продажбите вървяха трудно и билетите свършиха няколко дни преди самите концерти. Другата новост е, че певицата е вдигнала собствения си рекорд по цени -  ако за последните й изяви най-скъпите талони за вход се търгуваха по 180 лв. сега са заковали  200 лв. 

Това се случва, след като Народното събрание й вдигна пенсията през ноември. Дотогава тя вземаше 220 лв., но след решение на парламента, получи от специалните пенсии на Министерство на културата за заслуги, които са по 700 лв. месечно.

За повечето й набори,  които са редови пенсионери има и билети по 50 лв.
Турнето започва на 8 април в спортната зала във Видин, където талоните за вход са от 30 до 60 лв. Това ще е единственият концерт в юбилейната и 80-годишнина, тъй като на 24 април Лили Иванова ще навърши 81. Обиколката й продължава в спортните зали на Бургас 27 април, Сливен 29 април, през май е планувала два концерта в Гоце Делчев на 12-и и в Самоков на 20-и. За 17 юни е резервирана  спортната зала в Пазарджик, а на 15 юли ресторантът на брега на езерото в Панчарево край София. Античният театър в Пловдив ще събере почитателите на 12-и август, Летният театър във Варна ще е морският сборен пункт на 19 август . На 8-и септември в Плевен ще е третият летен театър, в който ще гастролира звездата. След което се връща обратно в спортните зали. 4-и октомври Велико Търново, 6-и октомври Добрич, 8-и октомври Шумен,  10-и октомври Русе и 13 октомври Благоевград.

Акцент на рециталите ще е последният албум „Севдана”. Преди броени дни певицата се похвали, че е получила златна ябълка за подарък от актьора Стефан Вълдобрев, който написа текста на „Севдана” по класическата песен на композитора Георги Златев-Черкин и  пианиста Живко Петров, който е превърна песента в песен, пише „Телеграф”.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.