Всички ученици на Ламбо отиват на гроба му

https://hotarena.net/laifstail/vsichki-uchenici-na-lambo-otivat-na-groba-mu HotArena.net
Всички ученици на Ламбо отиват на гроба му

Режисьорката Росица Обрешкова ще направи моноспектакъл на голямата актриса Росица Данаилова - нейната майка, на 30 ноември по повод 90 години от рождението й, сподели самата тя.

\"Събитието ще е в Народния театър. Мама бе част от трупата на театъра повече от 20 години. Авторският моноспектакъл, с който ще я почетем, е мой. Роси олицетворяваше красотата, лудостта и неистовата любов. Радваше се по детски на празниците и съм сигурна, че на 26 ноември щеше да празнува 90! Обичам я много\", призна Обрешкова.

\"Обрешкова
Обрешкова прави моноспектакъл

Освен спектакъла друг знаков неин любим човек - братът на майка й - Стефан Данаилов, също ще бъде почетен съвсем скоро. На 9 декември всичките му ученици ще се съберат и ще отбележат годишнина от рождението му. \"Ще отидем на гроба му, който с каквото иска. Иначе вуйчо ми е казвал до три години да го почитаме, като ходим на гроба. След това всеки да го носи най-вече в сърцето си\", казва племенничката на Ламбо.

\"И двамата с майка ми не са забравени. Те много се обичаха. Вуйчо й помагаше постоянно, а майка ми беше \"причината\" той да започне да се занимава с театър. След това се разбра, че там е големият му талант\", споделя Роси.

 

\"Росица
Росица Данаилова бе българската Мерилин Монро

Освен че на 9 декември класовете, на които Мастера е преподавал, ще се съберат, за да си спомнят за него, НАТФИЗ също е приготвил честване на Ламбо.

На 10 декември ще има изложба с негови знакови снимки от различни представления и филми.

\"Стефан
Стефан Данаилов

\"Така ще отбележим и двата рождени дни на моите любими хора - майка ми Росица и вуйчо ми Стефан. Аз предпочитам да отбелязваме техните рождени дни, не кончините им. Защото смятам, че трябва да празнуваме живота. Те бяха такива и такива ще си останат в моето и на любимите си хора съзнание\", сподели още режисьорката Роси Обрешкова.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.