Легендарният Антон Радичев подготвя моноспектакъл

01 Юли 2022, 14:00


Антон Радичев иска пак да е на заплата в Народния театър. Легендарният актьор е пенсионер, но се надява да бъде възстановен на работа.

„В момента съм на хонарар в трупата, в която е мина целият ми съзнателен живот. Говорихме с директора Васил Василев при възможност да бъда назначен на половин щат. Очаквам решение на министъра на културата по моя казус. Това лято ще заучвам текст на писателя сатирик Петър Софрониев за предстоящия ми моноспектакъл, а режисьор ще е Мариус Куркински”, сподели звездата от „Клуб НЛО”. И допълни, че в близките дни ще обколи институциите, за да проучи дали може да получи държавно финансиране за представлението си, пише „България днес”.

Непрекъснатото поскъпване на всичко жестоко стресира ветерана на Народния театър. „Получавам сравнително ниска пенсия, независимо от близо половинвековния ми трудов стаж. Добре, че тук-там има някои участия, та да пада по някоя стотинка, но покрай коронавируса и тях ги нямаше. Не мога да спестявям. Много са ниски хонорарите и за участия, но карам някак си”, споделя актьорът.

За разлика от поп звездата Орлин Горанов и Катето Евро актьорът не планира да напуска София и да започне да развива фермерски бизнес на село.

„Аз съм градски човек до мозъка на костите си и не разполагам със средства  и познания за такова начинание”, уточнява той.

Само след дни актьорът ще навърши 75 години и ще го отпразнува със семейството и най-близаката до живота му жена – Емилия. „Не мога да кажа, че това е юбилей, но няма как да не почерпя колегите. Винаги на мой рожден ден съм правил големи купони, сега ще е по-скромничко”, смее се легендарният актьор. Желаем му да е жив и здрав!
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени