Легендарният Петър Вучков: 100 лева е малко увеличение на пенсиите

18 Май 2022, 12:08


Планираното с 20% увеличение на пенсиите се вижда малко на легендарния водещ Петър Вучков. Емблемата на „Минута е много" получава 500 лева от държавата. След евентуалното увеличение пенсията му ще скочи до 600 лева. "Малко е това“, каза пред вестника Вучков.

 

„Всичко се вдига. Днес в магазина месото е 10 лева, утре е 12, след три дни - 15. Заредих си колата за 20 лв. 6 литра. Е, къде да отида? С тези 100 лева няма да се помогне на хората, които са като мен. Тези, дето взимаме най-ниската пенсия." Вучков съжалява, че навремето се е осигурявал на минимума.

 

„Нямах самочувствието, че ще доживея до 83 години, на колкото съм сега. Бях най-търсеният водещ. Нямах свободен ден в календара. И сега ме е яд, че не се осигурявах на тавана”, добавя тв легендата.

 

Композиторът Стефан Диомов иска българските да получават европейски пенсии. Той определи като „беда" положението в момента с близо 2 млн. наши сънародници.

 

„Къса ми се сърцето, когато видя пенсионерите да се редят на опашките, за да си вземат парите. Все се сравняваме с европейците - не е ли време да започнем да взимаме техните пенсии? Разбирам, че и на държавата й е трудно. Нямаме икономика. Тоест нямаме откъде да дадем пари. Но все пак живеем в европейска страна“, клати глава Диомов.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени