Легендата Минчо Празников на 84: Силите ме напускат!

10 Февруари 2022, 12:00


"Усещам как силите ме напускат! Преди бях жизнен и не се спирах, а сега почти не излизам от вкъщи. Като остарее човек, и започва да се пази от всичко."

Това сподели пред "България Днес" легендарният синоптик Минчо Празников навръх рождения си ден. Вчера той навърши 84 години, а празничния ден емблематичният метеоролог прекара само със съпругата си.

"Пазя се много от този жесток вирус. По цял ден гледам телевизия, чета вестници и слушам радио. Много е скучно, след като цял живот съм бил постоянно ангажиран. Но - какво да се прави", добавя Празников, който предпочете да не се събира с други свои близки от съображения за сигурност.

И до днес Минчо не пропуска стриктно да следи прогнозата за времето по телевизията. "Сега тенденцията е да бъдат млади и хубави синоптички. Следя ги, добре се справят", споделя още Празников.

С удоволствие дългогодишният синоптик би заживял на село, а не в апартамента си в София, но се чувства твърде възрастен да се справя. "Трябва да се поддържа, да се коси, ремонтира, а нямам вече тези сили", разкрива метеорологът.

Той е доволен от пенсията, която получава - 610 лева. Към нея се прибавят и 60-те лева добавка за месеците на ковид криза. "Новата ще взема след няколко дни. Ако са я увеличили - добре дошло", казва още 84-годишният синоптик, който е имунизиран с еднодозовата ваксина на "Янсен" и досега не е боледувал от коронавирус.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени