Лео Бианки: Военното обучение отнема детството! Кали е за въвеждане на казармени занимания в училище

29 Април 2023, 11:08


"Децата имат нужда от тийнейджърските си времена и да имат хубави спомени. В 10-и клас може да се играе в училище, в различни клубове, а не да учат какво е война и как се държи оръжие!"


Това коментира пред "България Днес" един от най-популярните кулинари у нас - Лео Бианки, който е баща на две деца. Изказването му е по повод проект на служебното правителство учениците в 10-и и 11-и клас да изучават военно обучение. Италианецът допълни, че самият той е карал два месеца казарма и това бил период, в който виждал по друг начин живота, не било лошо, но да се случи на по-голяма възраст.

Кали
Кали

Майката на трима синове - певицата Кали, е категорично "за" въвеждането на казармени занимания в училище.


"Аз мисля, че целта на военното обучение не е само да боравиш с оръжие, а да се научат младежите в какви ситуации се използва, как се използва, как не се използва. А и развива едни мъжки черти, които са отдавна изгубени в нашето общество. По-добре е човек да знае, да е вещ", казва изпълнителката на "Наш'та система 4-4-2".

 

Деси Цонева
Деси Цонева

Самата Кали е изкарала курс за командоси преди 4 години, за да мотивира големия си син Жоро също да придобие базови познания по противопожарна безопасност, антитероризъм, хвърляне на нож и стреляне с оръжие.


Деси Цонева също няма нищо против въвеждането на военни часове. Телевизионната водеща има момче и момиче и смята, че подобни занимания биха били полезни.
"Аз го подкрепям. Стига да не е нещо много крайно, както казармата. Най-малкото не знаем един ден какво ще стане. Янчо трябва да може да защити поне собственото си семейство, ако не друго", коментира Цонева.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди 4 седмици
0
По време на тоталитаризма имаше предмет военно обучение в 10 и 11 клас.Дори се ходеше една седмица нещо като полеви лагер.Не е навредило никому.Този 12 клас сега е абсолютно излишен-само повече шляйкане на зрелостниците.Мнението на тези тримцата никого не интересува.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Знаещ
преди 4 седмици
0
Личности, които неда прочели проекта на наредба. Никъде не става дума за военно обучение. Айсе да си гледа птиците този индивид
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени