Лили Иванова облече любимото яке на Емил Димитров за неговия юбилей

24 Декември 2020, 15:00


Естрадната прима Лили Иванова не пропусна да отбележи датата, на която се навършват 80 години от рождението на големия Емил Димитров. Той беше неин близък приятел и колега. Певицата го почете със снимка в личния й профил във Фейсбук, на който позира с любимо негово дънково яке.

"Днес се навършват 80 г. от рождението на Емил Димитров! Споменът за човека и приятеля Емил Димитров е скъп и ярък! За мен е огромна чест да притежавам един от неговите сценични костюми - дънковото яке от снимката, подарък от незабравимия Емил Димитров! Поклон!“ - написа естрадната ни прима и уточни, че снимката е актуална, от тази година. Тя е направена от фотографа Костадин Кръстев-Коко, очевидно специално за повода.
Лили Иванова с якето на Емил Димитров


Лили Иванова никога не пропуска да отбележи годишнината на Емил Димитров. Всяка година на тази дата тя публику­ва умилителни кадри и затрогващи послания. Миналата година напи­са: „Днес е роден Емил Димитров! След него остава огромното твор­чество на една от най-ярките фигури в българ­ската култура! Аристо­крат по душа, прекрасен композитор и истински бохем! Както сам пееше: „Ако си дал... никой не може да ти отнеме обичта на хората!“ Споменът за Емил е жив!“.

Йорданка Христова иска да кръстят улица на името на певеца

Друга близка приятел­ка и колежка на Емил Димитров също не го забравя. Навръх неговата 80-годишнина Йорданка Христова създаде инициативен комитет, който има за цел улица или пло­щад в София да бъдат наречени на негово име. Мотивът е, че Димитров е единствената призната в чужбина българска попзвезда, и то по времето на Желязна­та завеса, който освен това е и член на съюза на френските композитори.

Идеята е да бъдат събрани подписи, които да бъдат внесени ви Общинския съвет на столицата. Кметът Йорданка Фандъкова също подкрепя инициативата и казусът ще бъде разрешен лесно, твърдят от в. „Телеграф“. Даже има и конкретна идея за мястото, което заслужа­ва името на Емил Дими­тров.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени