Лили подкара 90! (Как звездата фалшифицира рождената си дата)

20 Април 2023, 14:00


Споровете около истинската възраст на Лили Иванова не секват от години.

Публична тайна е, че примата на родната естрада упорито крие ЕГН-то си, но гледа с чувство за хyмор на закачките за възрастта й. На 24 април звезда Nо.1 на българската музикална сцена ще отпразнува своя рожден ден, но кой поред е всъщност той? Макар през последните 20 години Вечната Амбър да се придържа към теорията, че е родена през 1939 г., всъщност редица факти сочат, че по времето на социализма паспортът й бил фалшифициран, а тя подмладена. Истинската рождена дата на изпълнителката на 'Ветрове" всъщност била 24 април 1934 г. и проста сметка показва, че

след броени дни тя навършва цели 89 гoдини

и подкарва юбилейните 90. Основното доказателство, под- крепящо теорията, че Лили е 34-ти набор, са свидетелствата на нейна- та собствена кума Лидия Станчева. Тя е бивш директор на „Естрадна дирекция, изключително близка приятелка на примата и навремето е била поканена от нея да й кумува на сватбата й с композитора Иван Пеев. Именно него мегазвезда нарича „голямата ми, единствена и истинска любов“ в биографичната си книга  „Истината“. Лидия Станчева е човекът, който е видял с очите си ЕГН-то на примата на брачното им с свидетелство с композитора.  Тази дата на раждане потвърждава приживе колежката на Лили Снежана Кратова.


Как обаче Лили е успяла да промени рождената та си дата?

Според запознати от музикалния бранш това се случило преди повече от 50 години. Тогава тя трябвало да замине за Чили, където да участва в голям международен музикален форум. Имало обаче един проблем — изискването на организаторите било певиците да не надвишават възрастта от 30 години. Така родните служби тихомълком подправили паспорта на Лили, за да може да замине да представлява България на фестивала в Южна Америка.

Макар да подкарва 90, любимката на българите продължава да изглежда завидно добре и да кипи от енергия. За поредна година тя ще проведе мащабно национално турне в 13 града.

През миналата година тя проведе подобно турне, но за първи път отнесе критика от феновете си. В много градове тя отказваше бисовете, тъй като силите не й стигаха за повече от час и половина пеене. Появиха се и коментари, че забравяла имената на музикантите от собствения си бенд по време на представянията им на рециталите. Отдавна се говори, че звездата има проблеми с паметта, тъй като чете текстове на вечните си шлагери от папка поставена на статив пред нея.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди месец
0
Да е жива и здрава независимо от годината и на раждане.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
....
преди месец
-1
Не е подкарала 90, родена е 36-та година. Била е в един клас в Кубрат с мой близък, та го знам със сигурност. Т.е. на 87 ще стане. Но това няма особено значение - на 87 ли, на 90 ли. Все ще си има почитатели, които я боготворят, както и - осмиващи я, които не могат да я понасят. Тя няма семейство, деца, които да са и опора, опората и е сцената и ще се държи за нея, докато диша. Имам някакъв спомен, че веднъж каза в едно интервю, че Ванга и била предрекла, че ще умре на сцената, някаква такава тъпня. Ама няма да се учудя, ако точно така и стане. Разбира се, пожелавам и да е жива и здрава още дълго
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
777
преди месец
-6
И след като има този глас, кому е необходимо да се появява с прозрачни роклички и да и се вижда бельото. И това повдигане от охраната и за да я поставят на сцената не е ли пошло и грозно. Един изпълнител трябва да има достойнство, да е стилен, и с творчеството си да прави хората по-добри. В момента тази особа разчита на разголеното си облекло за да задържа вниманието на себе си. Нека да се облече по- обрано , нека разчита на гласа си и на песните си. Изпълнителят, артиста , твореца трябва да умее да променя с творчеството съзнанието на хората и да ги прави по-добри.Тя съумявали да го направи. Като казва Господ прощава аз не!!!Бог да и дава прозрение и смирение! То бива гордост, но нейната е в пъти повече!!! Гордостта е един от седемте смъртни гряха! Иначе, още творческо дълголетие и дълъг живот!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени