Лили се обясни посмъртно в любов на бившия си мъж

1239
05 Септември 2021, 10:19


Лили Иванова е живо доказателство, че старата любов ръжда не хваща. Близо 50 години след развода с мъжа на живота си – композиторът Иван Пеев, и три години след неговата смърт звездата за пореден път направи своеобразно обяснение в любов към него. Тя презаписа едно от парчетата, които той е създал за нея преди 25 години, и му даде нов живот.

Примата на родната музика тази сряда зарадва феновете си с новината, че пуска нов албум. Става въпрос за диск, който включва пет парчета, най-вероятно записани през лятото. Зад тази на пръв поглед казионна новина обаче се крие нещо много по-пикантно, а именно – поредното обяснение в любов на Лили към нейния бивш съпруг Иван Пеев, когото тя очевидно не може да забрави дори и след смъртта му. На 82-годишна възраст звездата продължава да мисли за композитора, който почина през 2018-а, и сред целия си огромен репертоар е избрала именно негова песен, която да запише отново, за да опита да я превърне в хит. Става въпрос за знаково парче със заглавие „Животът”, което Лили изпява за първи път през 1998 г. В текста на Александър Петров се пее за края на човешкия живот: „Върти се колелото на рулетката, животът като барман носи сметката”. Според слуховете, години наред Лили въобще не се сещала за тази своя песен. След смъртта на Иван обаче споменът за нея изплувал в съзнанието й. Тя започнала да се замисля над песента и особено над нейния текст и ето, че три години по-късно е решила да я запише отново.

Лили никога не е крила, че именно Иван Пеев, който е нейният втори съпруг, е нейната голяма любов, а всички останали мъже, появили се в живота й след него, са били обикновени заместители. По време на брака им обаче той гледа на нея с пренебрежение, като често дори си позволява да я унижава публично. След едно такова унижение по време на концерт примата гони Иван от сцената. Следва развод, а по-късно композиторът се жени за изключително популярната по онова време певица Светла Стоева. Въпреки всичко остава в приятелски отношения с Лили до смъртта си, като постепенно се превръща в най-близкия човек в живота й.

Пеев е първият, на когото примата е пускала новите си парчета, очаквайки честната му оценка за тях. С него е консултирала и всички планове в кариерата си. Със смъртта му тя губи единствения човек, на когото има пълно доверие, писа Уикенд.

Три години по-късно най-голямата звезда на българската сцена продължава да чувства огромна празнина в живота си. И тъй като е невъзможно да върне Иван Пеев, е решила да даде нов живот поне на една от неговите песни. За да не звучи ретро, я е записала в нов аранжимент, работата по който е поверила на любимия си китарист Ангел Дюлгеров. Младият мъж в последните години е неизменно до примата във всичките й проекти. Той е част от бенда, с който Лили обикаля по турнета, и пише огромна част от новите й песни.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени