Любо Нейков се ЗАВЪРНА! Актьорът отново на театралната сцена

09 Март 2021, 13:47


Звездата Любо Нейков отново се върна на театралната сцена! Това се случи в неделя вечерта със спектакъла на Лили Абаджиева „Всички освен мен" в Сатиричния театър.

 

На сцената комедиант номер 1 игра хоро, танго, степ и ориенталски ритми в продължение на пет минути, а публиката не спря да го аплодира и да се смее на уменията му. Между всички изпуснати думички Нейков не спря и с леките попържни, но те само придадоха вкус на великолепната му игра.

 

„Изключително съм привлечена от неговия талант. Любо носи духа на великите комедийни актьори от златната епоха на Сатирата и неговото място е сред големите имена на комедията и българския театър изобщо. Нейков е изключително одухотворен човек, много ни даде тази връзка с него, която развихме през сезона", сподели режисьорката Лили Абаджиева и добави, че Любо се проявява като изключителен колега с останалите от трупата.

 

Освен него на сцената в австрийската комедия от Щефан Фьогел излязоха Алекс Сърчаджиева, Стефания Кочева, Маргарита Хлебарова, Боян Арсов, Васил Витанов, Рада Кайрякова.

 

Лилия Абаджиева е направила мащабна и зрелищна продукция, което е нейна запазена марка. Заслугата за това е и на сценографа Васил Абаджиев, и на целия актьорски екип. „С режисьор като нея не може да репетираш между другото. Трябва да се отдадеш на този процес, да изчистиш всички ангажименти и да си денонощно отдаден на работата с нея", допълва той.

 

Според Нейков Абаджиева е прекрасен психолог и тя във всеки един момент вижда в какво настроение си, освен това има изключително чувство за хумор, много адекватно импонира на всичките актьорски настроения, провокира и вади от всеки един от актьорите скритите им заложби, пише "България Днес".
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени