Лорд Евгени Минчев отсече: Калин Вельов да не се прави на Мат Деймън, Луиза облечена в скромен цветови букет и още + СНИМКИ

01 Август 2020, 16:00


Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

Кралски биограф възвръща зеленото!

Не са много жените по света, на които зеленото подхожда а някои дори запраща в модния ад да се пържат до златисто. При кралският биограф и риалити звезда лейди Колин Кембъл обаче всичко се стича така, че да е в удобство на облеченото, кройката, цвета и общото усещане. На първо място дамата е притежател на прекрасни коси, в чиято светлина се оглежда дългогодишен аристократичен подход, оцелял в бързосменящите се кадри на британската висша мода, биография с дъх на скандали и медийни боричкания… На второ място лейди Колин Кембъл се намира в собствения си замък и сама може да определи естетическите правила в него. Тук, където властва духът на британският поет Пърси Шели, обитавал замъка преди векове, писателката с достолепие разхожда звездния си гардероб, доставил на репортерите не един повод за дръзки изказвания. В приятно съседство тук са придворните букети, вазата, символите на величие, подредени в близост и принадлежали във вековете на различни аристократи и предшественици. Харесвам този разкошен ръкав, придаващ на инак семплата кройка богатство, пространство и многоточие, след което се развиват сцени, според мащабите на въображението.

Нещо свещено в Киркоров, направо свещеническо!

Нови сътресения за взора ми откъм Филип Киркоров, по-скоро откъм стила му. Фамозната звезда на естрада, наричаният Майкъл Джексън на Русия, ексцентричният бунтар на статуквото, понякога обаче прекалява. Личното ми мнение е, че както за всяка буря или торнадо се изисква подготовка, така и Филип трябва да предупреждава кога и как смята да се облече. Ето днес, за Бога, той ври в една зле степенувана тържественост, тръгнала от пищната му маска, до краищата на ръкавите, подобни на старомодни дамски маншони. Реверите и биетата на този кител едва удържат златната бродерия, достатъчна за изработване на 15 църковни хоругви, 12 епитрахила и 8 панагии. Обувките на Киркоров могат да отидат запас не само заради цвета и твърдостта си а и затова, че могат да обходят света, да покорят Малта и да се върнат за освобождаването на Сибир от студовете. Косите на естрадния симпатяга са прилежно вчесани, но все пак продължават да напомнят за една от перуките на Емил Димитров. Може и да е същата, с която се появи на Златния Орфей преди време. Не зная какво да си мисля за мраморната плоча под краката на Фил- тя не е нито дългосвиреща, нито, така да се каже за да обозначи някой имот, най-вече прилича на такава плоча, че по-добре да спра тук.

Луиза облечена в скромен цветови букет

Нова лятна ро/к/ля играе актрисата Луиза Григорова. По-скоро ни изиграва, защото съм виждал девойката с много по-стилни неща. Цветовете издъхват сами по себе си а съпоставени направо прегарят в тъжната си пастелност. Има един цвят тук, който може да се сравни с коралово или зацапано оранжево, но той внася много мъка и сълзливост в дрехата. Съседството с останалите цветове, най-вече със зеленото, ми носи усещане за стара мома, която преподава ръкоделие. Белите цветя пък седят някак сиротно, бедни на емоция, с влажни очи търсят другарче в нестройния хор от драсканици каквото смятам, че представлява десена. Ако ми бъде позволено да предположа, самата Луиза не изглежда възторгната от избора си, който може да е натрапен или задължителен, ако все пак и е платено да го рекламира. Да си го кажем направо- нещо подобно би носила друга Луиза- Мария Луиза в двора си или докато бъбри за царско време с прислугата. За да бъде полезен, препоръчвам на красавицата да опита с патешко жълто, да избягва цветята като десен, може би точките и райетата са онова, което би подчертало младостта и самочувствието и. Издълженото, красиво лице може да се изтъкне чрез лятна шапка, защо не и копринена кърпа, особено ако има на разположение розов кадилак- кабриолет.

Ники Минаж не намира покой и в бременността!

Далечни спомени от Жозефин Бекер ми носи тази внезапна визия на Ники Минаж. Цветно намигване от ексцентричността на голямата певица изобилства върху бременната актуална звезда, но аз ще нарека това безвкусно. Голотата, особено при бременните не импонира на представата ми за естетика. Особено натруфена с неща, повечето от които приличат на строшени детски играчки. Огромен сутиен ме бута в развратни мисли и ако това е мисията на една певица, то нека веднага се запише в чалга академията на България. Планетата е голяма, има място и за нея. Виждам, че Айфеловата кула е намерила ново приложение- тя е послужила за прическа на Ники, само че в синьо. Жълто и златно са пръснати напосоки, сякаш селскостопански хеликоптер е бил нает за целта и е пръскал остатъци от платове от близкия цех за маски и чанти. С много по-веща ръка са нареждани висулки, пискюли, мъниста, панделки и пухчета, което заслужава да свалим шапка, но съвсем за кратко. По-добре да бъдат свалени чорапките на госпожата, придавайки и комичен вид не само на кабаретна актриса а на образи с далеч по-неделикатна репутация.

Калин Вельов да не се прави на Мат Деймън

Добрият ми познат Калин Вельов е като месец февруари – може да е високосен /в модно отношение/, може да е и с по-малко успешни дни. Но може да е и като август. Август Попов имам предвид. Толкова непуктистичен към модата, толкова непукистарен, ако мога да го определя с тези неологизми. Както и да е, аз разглеждам Вельов не като краткотраен депутат а като звезда от сцената, дал ни прекрасни естрадни моменти. Нека естетическият ми репортаж започне от шапката. По-добре Калин да свали шапка на обществото, после на мен, задето не го критикувам така задълбочено. После да свали панталоните…Простете, да ги смени. Защото този цвят, обричащ всичко тук на съмнение, води към прилики със стар автомобил в центъра на Хавана. Дайте малко ром и нека купона започне…Хавайската риза, каквато имах точно преди да ме вземат ватман, очевидно и днес е на мода. Ах, морето, ах късметът ми, защо не си я запазих. Общата ми оценка за избора на музиканта е среден /простете/ три. Без нито един от пръстите ми да е в особена позиция и да изразява порочни мисли. Пак простете! Как да бъда полезен на Вельов, как… Ако остави шапката, то трябва да свали панталоните. Този път в истинския смисъл на думата и да тръгне по плувки, пеейки – И знам, че всичките момчета имат гащи на лалета, или каквото се пееше там. Обувките, тези малки ладийки за поднасяне на предястия, по-добре да бъдат заменени с нещо цветно, подхождащо на цвета на шапката. Не знам къде съм виждал Мат Деймън облечен така, но Калин не е Мат, за да ни поставя в моден шах .

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени