Лорд Евгени Минчев: Преслава като салата „Снежанка, Неделчев объркан в текстилна икебана, частичен „стрийптиз” при Мерил Стрийп и още + СНИМКИ

14 Декември 2019, 14:00


Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

Частичен „стрийптиз” при Мерил Стрийп

Какво стълпотворение на форми, цветове и нюанси при Мерил Стрийп. Истински стрийптиз от внушения, пристигнали по бързата поща на въображението, гледайки роклята, пълна не с Оскари а със Златни малинки за лош вкус. Това е моето мнение разбира се, но бих повикал на естетически дуел всеки, дръзнал да ми опонира. Чудя се, десена на дрехата рисунка от Николай Панайотов ли е или обикновен опит да се съчетаят утрото и нощта, похотта и девствеността… Твърде обикновена кройка, в която изпъкват раменете и шията и навират симетрията в трета модна глуха. Никол Кидман е с рокля, приличаща на всички бози, облечени до днес от псевдо хайлафът ни, да не изброявам имена и марки, защото пред Коледа трябва да сме добри. Все пак бежевият фон, напомнящ наистина на боза, стоически издържа черната дантела, провиснала като прилеп в пространството. Прическите и на двете са …хвани едната, накъдри другата, но може звездите да са хванати в момент преди да стъпят на червения килим, където всичко изглежда прилично, перфектно и пищно.

Тони Игнатова- ново име в бизнес модата!

Една млада бизнесдама, номинирана в едноименния конкурс, изпъква тази седмица с красота и стил. Антоанета Игнатова не се колебае в избора си на класическа прическа и облекло, оставяйки бизнес качествата и да говорят за нея повече, отколкото модата. Но чудесата стават понякога извън нашите желания и фината лейди изненадва с приветлива хармония в черно, тъмно зелено и плахи отблясъци на стилна чанта и брошка. Игнатова, която ще видим на бляскавата церемония Бизнесдама на годината на 27 февруари 2020 година, отдавна привлича вниманието на модните специалисти, с непретенциозния си, но осмислен гардероб. В годините силуетът и е бил освежаван от дълги червени рокли, красиви шапки, вариращи според модата и повода. Когато казвам да запомните това име, имам нещо предвид. Комплименти!

Неделчев объркан в текстилна икебана

Искам да извикам към Деян Неделчев- Ах, каква си антилопа, газела и после се сетих, че самият той е зодия Козирог. Тоест от същото рогато семейство. Но тук кондиката е друга. Изпълнителят на Ферма за сперма се е спретнал като оперетен персонаж, като нямам предвид само лепкавата и къдрава коса а също така бялата риза с буфан ръкав и елечето. Последното блести като бутафорно звездно небе в самодейна училищна постановка и прилича на предница от лошо тунингован москвич. Време е Неделчев отново да смени прическата си, защото беше много по-симпатичен за мен, когато беше подкъсил инак легендарните си коси. Препоръчвам му нов стилист, да помисли за шапка, както и за нов мизансцен, защото този датира санким от времето, когато се запознахме.

Теди Александрова е твърде назад в гардероба си

Бива си я Теди Александрова и може по величие да се мери със силуета на Айфеловата кула. Някой шегаджия обаче е облякъл милото момиче с всичко това, в което намирам иронична повеля, все едно жълтите жилетки са искали да отмъстят на парижкия символ. Погледнете розовите ботуши, символизиращи епохата на 80-те години, със скромно завръщане към 60-те. Епохата на захарния памук и въздишането по Труман Капоти, които днес не само че изглеждат сладникаво непонятни но са и направо наивни. По-нагоре се е закачило парче плат, което модистите могат да нарекат пола, но аз ще възприема за повивка на онези части, които беше редно да потънат в дискретност. Малко розово потниче, което не би могъл да възпее дори добродушният Веско Маринов, поставя последната точка в многоточието, което се опитах да опиша. А колко беше лесно  Теди просто да се сложи в един гащеризон, в тъмносив каскет и изпобеляла блуза а дързостта в погледа, както виждам, е в изобилие. Кой разбрал, разбрал, както е прието да се казва във Фейсбук.

Преслава като салата "Снежанка”

Всичко това изглежда като мощен магнит върху който  са поръсили бяло вещество. Не казвам какво, но то се е съсредоточило така симетрично, че може дори да заприлича на рокля. Харесвам странните форми, които бродерията е заела, без разбира се да приемам насериозно облеченото, което продължава да поражда в мен странни чувства. Предвид празниците, си мисля, че Преслава може да постави една шапка на Снежанка и да продължи напред в модните си стремежи. В моите очи обаче, тази дрешка повече се доближава до салата Снежанка, в която има  много чесън и копър. Прическата е вълнуваща, с оценка 1970 година, когато социалистическата ножица подстригваше долу горе по подобен начин. Справка- Ваня Костова и Доника Венкова.  Има нещо задушаващо в горната част на роклята- боди, там където се срещат гушата и дантелата. Все едно е фрагмент от нова серия на Ханибал Лекстър, само че е удушване с кадифени ръкавици. След тази текстилна болка слизаме по-надолу, за да установим огромна климатична или зодиакална дупка, в която се разкриват прелестите на две планети изгубени, както пеят звездите…
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Людмила
преди 2 години
0
Всичко ми е ясно, но се чудя защо коментарът не стои под снимката, за която се отнася! Чета, търча да гледам снимката, пак се връщам да чета! Това също е лош вкус!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени