Лорд Евгени Минчев: Райна, кое е първо - пилето или кокошката? Роси е изпаднала в моден кирилитет и още + СНИМКИ

08 Май 2021, 17:00


Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

Ру Пол в костюм без очевиден пол

Световно известният травестит, чиято кариера датира от времето на дуета му със сър Елтън Джон, днес показва другото си лице или ако смея да кажа- обратната си страна. На около 56 години, леко загубил онази женствена свежест, той подържа имидж, близък до скандалния, поне в смисъла на обличане. На този кадър той показва розови небеса от текстил, богато осеяни с бели точки- нещо като декор на детски спектакъл, където е направен опит да се илюстрира трансджендърско небе и звезди. Истинска звезда впрочем, макар и в стил, който не много  интересува българите, Ру Пол все пак носи едно обширно естетическо старание, което на мен също не ми допада. Облеченото изглежда малко отчаяно, предвзето, люшкащо се между дневно препиване и нощно събуждане. Извадената навън яка на бялата риза много наподобява музикантите в американските гета, липсата на колан на панталон за мен лично носи тъжни послания, сякаш го е забравил в някоя градска тоалетна след неприятна среща със случаен непознат.

Кацарова фатално е объркала стила!

Разбирам, че в астрална дупка пред рождения ден звездите носят напрежение, очевидно отприщващо всякакви бели. Дори – естетически. Любимата ми приятелка Силвия Кацарова, родена в дните около Лили и Барбра Стрейзънд, можеше да положи повече старание. Разбирам, че дрехата е така небрежна в случай, че тортата или свещичките по нея се разтекат. Ужасно дълга долна част, несиметрична и някак бухнала. Дали от бакпулвера за тортата не е капнало малко и по роклята? Много късата пък горна част не трябва да е с къси ръкави, има нещо странно там-  като шведска национална носия, показана на щанда за матрьошки на световно изложение за каляски.  Много гривни, много блясък, много коси, много перхидрол. Чудесно е, че Кацарова е запазила усмивката и онзи незабравим поглед, в който е събрана цялата и младост. И си очаквам парчето от тортата, щом не бях поканен на празненството!

Роси е изпаднала в моден кирилитет...

Бях виждал подобен тапет в една къща в село Катуница, но не подозирах, че дизайнерите са го отпечатали и на плат. Росица Кирилова демонстрира това изкуство, което мога да нарека моден кирилитет, но няма да ми стигнат жълтите рози, за да опиша случващото се. Рефренът „гърди ми с рози накичи“ е така просторно настанен под брадичката, че едва забелязвам бижуто в ромбоидна форма. Ром-ски напеви звънят по цялото протежение на роклята и ако Роси е колежка на място, нека я подари на Софи Маринова, която ще и намери по-добро сценично приложение. Може и на Славка Калчева, ако последната не се чувства обидена, че розите са жълти. Някой да знае кога се провежда фестивала за стари градски песни Златния кестен? Бих закарал лично с трамвая певицата, за да покаже това близо триметрово творение. Шапката звездата може да свали, за да събира там визитни картички на бутици по – висок клас от този, в която е купила своята. Косите са добре направени, комплименти!

Райна- кое е първо? Пилето или кокошката?

Изкуството на ацтеките, маите и крайпътните магистрални естетики са се обединили в името на нещо, приличащо силно на знаме на изоставаща африканска държава. Горната част на облеченото- истинско детско лигавниче, събира очите и сякаш  казва, какво ли още могат да понесат сетивата ни. По-надолу, няколко лентички, подобни на магистралки, свързват горепосочената с долуподписаната. Резултатът е завладяващ, мога да викна Коцето да каже и той мисли ли така и кое тук е първо- пилето или кокошката. Към този плажен тоалет Райна е добавила грим, за чиито мащаб мечтае  главната старлетка на някоя оперета. Устните са така подчертани, сякаш са повикани на матура за плътност, сексапил и каквото там се сетите. Плажна кърпа опитва да обедини всичко това в цвят като на потопено в синка месалче. Райна, Райна, дали знаеш скъпа, че Христос Воскресе, но някои модни течения трябва да залязат мигновено.

Ужасно къдрава долна част при Нели Петкова..

Издирва се лицето, причинило тази рокля на миловидната Нели Петкова. Мислех, че съм виждал по-непоносими страдания, свързани с облекло, но очевидно Съдбата днес не ме пощади. Освен, че прилича по стоеж и стил на Анита Хегерланд на Златния Орфей, по-зрялата и днес колежка с мъка преплита стила на 70-те и абитуриентските рокли от зората на попфолка. Твърде високо вдигнатата талия превръща очевидно красивите пропорции на певицата в зрелище, което едва ли ще влезе в лекциите по естетика. Бродерията добавя бабешки провинциализъм- можеше само някой невинен абзац в дрехата да бъде подчертан с нея. Стореното, сторено, но не се ли сети поне Нели да махне къдравата си долна част...За да не стане недоразумение, имам предвид тази на роклята. Тази долна част неподобява перде, което говори, че май този дето го е проектирал също е имал перде, но на очите. Не съм чак такова перде, че да продължа с мнението ми за всичко останало.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени