Лорд Евгени Минчев сече предколедно: Пийнала си ножица крои полата на Джена, естрадата и попфолкът в моден траур по Коледа и още + снимки

21 Декември 2019, 15:00


Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

Пийнала си ножица  крои полата на Джена?

Дженерално не съм съгласен с това! Джена търси сходство с току що завършила юристка, поканена на новогодишно парти. Следват главоболия от коприна в животински щампи, харбали, рязани от пийнала си ножица кроячески обрати и неща, които доброто ми възпитание отказва да произнесе. Дясната ръка с право е вдигната и аз преценявам този жест като чумосване по посока на онези, накарали я да облече това.  А може и да е отдаване на чест, но пък къде е фуражката в такъв случай. Не схващам това пола ли е, панталон ли е или …панталон- пола без определен пол. Коланът е като берлинската стена, поне като обем и сила на разделяне на двете части- в случая Горна и Долна махала на световната мода. Чудя се само къде е скрит кладенеца- източник на това въображение. Може би просто трябва да си пусна последователно песните и Яко ми е, Да видя какво е, и…Горкото момиче. Тя пък от своя страна вероятно би си пуснала и ме поздравила с песента си…Хулиган. Ами, Не слагай от отровата ще кажа и ще си помисля- Всичко давам да си тук.

Детето в мен разпитва Киркоров. Естетът в мен го съветва!

Писмо до Филип Киркоров, от детето вътре в мен : Скъпи чичко Фил, не смогвам вече да коментирам причудливите ти тоалети, сценични костюми и хрумвания, които ме задържат като стража в Страната на чудесата. Моля те, спри. Искам  да подишам чист моден въздух, защото след първата ми „среща” с Либераче, няколко пъти се събуждат нощем от вълнение. Искам да те питам също, от коя серия на Междузвездни войни е този костюм и ще ми дадеш ли да си поиграя с него /с костюма ти/, когато му се наситиш? Чичко Фил, това на главата ти Сатурн ли е или Юпитер. Татко не иска да ми каже а баба се кръсти и гледа към иконата на Свети Августин. Чичко Фил, извинявай за многото въпроси и весела Коледа”… Момчето вътре в мен пък пита фамозната звезда, има ли скорошни творчески планове да облече статуята на свободата и на коя точно свобода би се спрял…Обожателят вътре в мен пък пита- нуждае ли се този глас и колос от толкова ексцентричност, за да блесне… И накрая- естетът в мен разпорежда- Фил, да не си посмял да се появиш с Кремъл на глава някой ден. Защото с някои форми и визии на глава не се излиза. Обнимаю, дорогой!

Естрадата и попфолкът- в черно. Задава ли се моден траур по Коледа?

Чула естрадата, че „подковават” попфолка с черно и тя се турила в същото. Кристина Димитрова, която има своя епопея от цветно, модно, характерно, днес си прави модно харакири с рокля, далеч от представите ми за нея. То хубаво, че е известно да имаш една малка черна рокля в гардероба, но от друга страна Веско препоръчва и …малка жълта рокля. Ако питате Лили, тя пък ще ви каже, че е допустимо и рокля на цветя. Тогава къде е пъхнала Кристина всичките тези препоръки от нейните естрадни колеги? Не знам! Бижуто, с обем на коледен венец и неясни художествени параметри, виси на каишка в деколтето, виждало и по-добри украшения. Но, нищо, може Тенев да е казал Черно и бяло и бившата добра съпруга, да е споделила тази заръка. Нелина, също давала цветни заявки през годините, тук показва тъмно петролено зелено, изглеждащо направо черно в очите на критиците. Харесвам перлената огърлица, така царствена, че е възможно Елза Парини /Боже, къде е това момиче/, да я пожелае. Не Нелина, перлите…Липсват ли две коронки на главите на двете звезди…Липсват. Липсват ли малко повече къдри, дантела и шифон тук? Липсват. Но пък Коледа е изобилие и равносметка, дано нещата занапред да са по-цветни и артистични.

Искра в очите на Ле Розе. Радева в мартенски нюанси

Топлото време накара две звезди от различни жанрове да изгреят в мартенски цветове. Актрисата Искра Радева звучи в червено бели морски мотиви, повтарящи се почти навсякъде във визията и. Бизнесдамата и номинирана за едноименния конкурс през февруари Катя Туджарова, също трепти на вълните на младостта, но опонира монохромията на Искра с прекрасен синкав шал. Прическата на Туджарова – дело на италианският стилист Маури Пироло, тежи в готовност за бъдещи модни събития и възторзи а перленият гердан е отзвук от миналото на госпожата в Модена. Притежателката на бистро Ле Розе изненадва с лек грим и зведна стойка, навярно усвоени по червения килим на Сан Ремо и други събития на полуострова.

Кръст глава затрива при Камелия

Камелия доказва, че в джунглите на попфолка, леопардовите шарки винаги ще са на мода. Дори си представям певицата, наведена над шапката си да припява Луда по тебе… Тъкмо да се прекръстя от толкова модност и ето ти- насреща ми кръст, почти колкото сградата на Митко. Ни да го прескочиш, ни да го заобиколиш, ни да го завиеш във везана кърпа и да го пазиш за Йорданов ден. Добре е поне, че предпразнично попфолклорната набожност избуява, надига се, възвира из тежките духовни недра на изпълнителите. Даже, чини ми се, Кам е надигнала пръсти да се прекръсти, ама нещо е осуетило това радостно действие. Рокерско  яке съвсем оплита конците в естетическите планове на певицата и я превръща в „разменна монета” за десетки стилове. Като си представя, че всеки стил я дърпа яростно към себе си, никак не се учудвам на усмивката, говореща- От пет страни ме искат и всеки казва- вземи я ти!

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
е
преди 2 години
0
Оф, аре стига с тези статии на Минчев. Скука. Никой не ги чете тук, не са интересни.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени