Лорд Евгени Минчев в атака: Искрата и Дара - готови за „Златната скилидка“, Гери-Никол да се запъти към трамвайното депо и още + СНИМКИ

17 Юли 2021, 16:01


Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

Искрата и Дара - готови за „Златната скилидка“

Дара ни дарява с интересна естетическа гледка, но Искрата направо тика в лицето ми цели кашони с текстилни продоволствия. Дънковото звучене в хора на кройките, петлиците, копчетата и шапките ме проглушава. Дънките, дънките, дънките... Столетия се опитват да се промушат в детската кошарка на модата и не могат да порастнат до едно приемливо облекло. Когато става въпрос за известни имена, които трябва да блестят на сцената, дънките са последното, което искам да виждам там. Искрата може повече, показвал го е и трябва да го показва занапред. Допускам, че може да е повикан за тази среща докато е копал кладенец някъде. Дара Екимова се справя донякъде стилово, но маратонките разкриват бездна, която следва да бъде запълнена и забравена. Бездна от търсена или не прилика с чалга певица, а доколкото знам, тя не е такава. Като се загледам добре намирам, че облеченото никак не ме кефи. Тук са си дали среща провиснали парчета плат, чиито цвят съвсем леко ме примами в началото. Дано двамата вземат награда за песен, защото за мода- едва ли. Ако има награда за мода с негативен знак, бих я кръстил Златната скилидка и бих им я поднесъл начаса.

Д-р Червенков блести до Михнева и Беновска

Като почетен гост на бизнес събитие от висока класа, прочутият ортопед- трамватолог д-р Йовко Червенков бе в центъра на заслужено внимание. Поради горещините той свали сакото си, но заобикалящите го дами одобриха цветните панталони и елегантна риза. Д-р Червенков направи комплимент на Маргарита Михнева, поставила ефектни перли, които аз също намирам за прелестни. Синята и рокля бе едновременно сдържана, но и забележителна. Бизнесдамата Васка Пенкова изненада всички с рокля в различни цветове. На гостите бе интересно да помислят дали това е десен на Хуан Миро или просто едно лятно цветно събитие, приютено върху плат. Илиана Беновска не стана „ябълката на раздора“ в този кадър. Тя също е облечена пъстро, каквито са повелите на лятото. Всички се възхитиха на новата и визия, както и фризурата непокътната от политически бури.

Гери-Никол да се запъти към трамвайното депо...

Същинска въртележка в горната част на дрехата. Сантиметри плат, на ръба на клепача ми, дращят като никнещ ечемик и провалят съботата ми. Човек не знае това униформа на хостеса ли е или на нощна танцьорка. Идват ми порочни мисли, но Гери е приятел, ще остане такава, надявам се. Вижте тези неестествени кръгове, които платът описва в горната част. Като фунии, които засмукват кислорода ми и ме карат да се прокашлям. Долната част на чието начало трябва да е по принцип края на бялата блуза, е бухнала неимоверно. Залповете от цветя не са съвсем лоши, но изглежда не са ушити в онова равновесие, което поне аз харесвам. Оригинални цветове. Неоригинална прическа. Коси като свлачище, още повече пък за тази лятна визия. Мислила ли е Гери Никол за шапка... Мислила ли е изобщо преди да облече това. Не мисля, че е мислила. Вземам да си мисля, дали ако Гери размени местата и постави поличката като горна част на дрехата а блузката вместо едно игриво панталонче, май ще и се получат нещата. Съветите могат да бъдат заплатени на касата на трамвайно депо Пенка Михайлова.

Зейнеб „поднесе“ лагерна палатка...?

След толкова време в Биг брадър и толкова време при Гала, чаровната Зейнеб сякаш не случи на стилист. Или най-малкото не е усвоила по-добрите модни образци от онези, които понякога проследявам при нея. Днешният избор крещи за естетическа безизходица и освен ако не е подписала изричен договор да носи това, то аз съм искрено и дълбоко озадачен. Роклята /освен ако не е възгордяла се палатка/, се излива върху добрата ми приятелка, като вътрешност на силоз, в който са съхранявали тютюн. Можеше и да е по-лошо... Например, ако роклята не бе така дълга а прекалено къса. Защото тогава щеше да прилича на обикновена тениска, подходяща за плаж. Зейнеб придава на дрехата повече стойност, отколкото тя според мен заслужава. Тук не намирам никакви успешни усилия да се създаде нещо сензационно, само волани, шевове, напразни усилия на любовта, дето има една дума. Надявам се производителите да не са направили цяла серия, защото не бих понесъл същото в зелено, оранжево или синьо. Бих желал да видя Зейнеб и в нещо по- подходящо за нея.

Роси Кирилова- същинска Малка кукла Барби ...

За мен е вълнуващо да си припомня Росица Кирилова обсипана с разпаднал се по нея букет от розови цветя. Рокличката ми изглежда изключително семпла, затова се опитвам да отгатна дали е поръчвана преди или след карантината. Сребристо- сивата основа на плата е гостоприемна за розовото, но – извинете ако се повторя- само ако става въпрос за тапет в хола. Много са детински тези розови лентички, обрамчили ханша на звездата. Там е съсредоточено нещо толкова наивно, което ме връща в детската градина. Наивно е и герданчето на Роси, наивна е и прическата, всичко крещи рефрен от песента и Малка кукла Барби. Можех да възприема тази визия ако годината е 1983, когато тъкмо карах ватманските курсове. Цепката на бедрото и на ръкавите си я бива, нали...
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени