Лорд Минчев: Пак са заблудили Преслава за роклята, Кеца с омачкана риза, Павлов с жилетка от времето на Геншер и още + СНИМКИ

911
10 Октомври 2020, 14:59


Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

Кеца с омачкана риза, Павлов с жилетка от времето на Геншер

Това кадро клони към снимка за спомен на двама набори, след тежък запой. Не виждам тук и грам суета, не ме трогва нито една естетическа потребност, която да е проявена отляво или отдясно. Митко Павлов, който никога не е търсил модните върхове, дори обратното, сякаш си е почивал точно под билото им, се „перчи” с жилетка, каквато не вярвам да има вече и в магазините втора употреба. Така де, все някой изпаднал германец щеше да я е пенсионирал, ако да кажем е била купена по времето на Ханс Дитрих  Геншер. От съседния щанд е и ризата, макар тя да носи някои теменужено-дебеляновски нотки. Нещо като стар одеколон с миризма на камфор, забравен на лавицата на покоен аристократ. Съчетани, двете сиви неща, приличат на боричкащи се улични котета, което може да мине за симпатично. Васил Найденов ни кара да му купим ютия, ризата му сякаш е била в улично пререкание,  свидетел на бутането на берлинската стена, участник в опашка за маслини или друга дефицитна стока. Човекът, когото познавам като ценител на диаманти, показва някакво незначително в моите очи герданче, нещо като зъби на рис, който е забравил да си ги сложи за срещата с кума Лиса. Черните очила на Васко са напълно излишни. Те поставят карантина на едно от наистина интересните места по лицето му- неговите очи. Червените копчета на бялата риза ми миришат на месец март, на август е септември и септември ще бъде май. Май.

Пак са заблудили Преслава за роклята

Десенчето, което Преслава е избрала за тази своя поява е като за плочки в банята на скромен хотел. Това не са  цветове, които могат да паснат на структурата на една дреха, да не говорим сценична такава. Фосфоресциращият елемент въздейства на окото уморително а съчетан с черното е като челен удар на стилове. Може да бъде сравнено с това в едното ухо да слушате Брамс, в другото Милко Калайджиев. Преслава изглежда удивително спокойна за онова ,което се случва върху нея. Светкавици от несъвместими цветове, създават анемичен свят, в който чарът и не може да избуи, както се очаква. Несъразмерните ръкави плющят като знамена на отчаянието, без да допринесат нещо за роклята, в която вероятно са вложени много очаквания и средства. Напълно безсмислено е парчето плат по средата, което усилва  цветовата епилепсия- факт, който се мултиплицира от неволните или волни движения на тялото. Така Преслава обслужва стил, който първо няма нищо общо със звездността , второ- шизофренира окото, трето – отново казвам- прилича на плочки за баня. Ако пък наистина певица иска да блесне, без да повтаря капризния чар на типичното в попфолка- нека прелисти някоя и друга модна страница или да строи стилистите си в две редици и да прояви необходимата претенция. Както е тръгнало, утре може да я посъветват да се облече в пончо или модернизирано одеяло . Няма нужда да търпи повече всичко това.

Ало, Цитиридис, от какво е коремчето?

Когато чуя шоуто на Цитиридис съм си представял точно това. Не лъскави сака, нелепи вратовръзки, не канцеларски моден лукс а именно Николаос, полугол, с шапка и елек на стрийптизьор. Истинско шоу, дами и господа, моля посрещнете господата Садо и Мазо и истинското мазало, което този тоалет представлява. Чувал съм, че звезди позират по време на бременност, но за Ники не бях чувал тази блага вест. Коремчето, макар и глътнато си е на място и да, помня, че сме си пийвали двамата, ама огромен апетит не съм забелязвал. Ако преглътна коремчето и сляза по-надолу…/Боже, на български всичко звучи така особено/, ще стигна до панталоните му, които са единственото нещо, което не прави особено впечатление. Панталоните, не съдържанието! Татуировките са като зацапано а не изрисувано. Шиповете на елека, коженият нашийник, лукавата усмивка обещават дълга нощ а гривната е ексцентрична брачна халка, за онзи, който се отдаде на подобно предизвикателство. И пак се връщам към коремчето…С Ники се видяхме преди три месеца, няма как да е от мен…Тогава вечеряхме толкова леко!

И Петканов в розово. Кеф!

Прескъпият ми приятел Даниел Петканов е решил, че петима Петканов не чакат и е изпреварил световната мода. Така той е с едни панталони пред сър Елтън Джон, Филип Киркоров, Азис и всички, които може би са искали да се облекат в такива. Интериорът е подбран така, че Даниел не само да изпъкне но и да остави весел спомен, каквато навярно е идеята му. Харесва ми, че хетеросексуалността се издига над предразсъдъците и позволява на проверен мъжкар да носи дамска чанта. В лилаво! О, йе! Нека предположа какво носи вътре- да кажем, мъжка пудра, мъжко червило, мъжки сутиен, мъжка спирала /за мигли/ и всичко мъжко, от което един мъж се нуждае. Защо не и ключовете на розов кадилак, с розови седалки и розов амбриаж. Б-р-р-р-м. Вижте само как бързо пали, мамка му. Колата, не Петканов. Кецовете се нуждаят от капка бензин и запалена клечка. Те са толкова наситени с биография, че няма да се учудя ако за тях е предвидено място в музея на модерното изобразително изкуство. Не беше ли писал Дани, че си присажда коса… Не я виждам, може да е предназначена за друго място. Да си запиша да проверя при следващата ни среща. Е, поне няма да се хванем за косите след този коментар, аз го водя с една канадско-пазарджишка ливада нагоре.

Сламен ореол краси главата на Недкова

Чаровната ми Нора, очевидно пак се е обличала на тъмно. Този  сламен ореол около главата и, който някои биха нарекли шапка и придава образ на модна светица, около която присвяткват светкавиците на плажно облекло, с което може да се покрие място за цял гараж. Подозирам, че този грим и е правен от Кулагин в просъница иначе щях да я позная веднага а сега имах известни подозрения дали е тя или друга. Огромни панталони се спускат от ханша надолу- като две шейни, украсявани за състезание, никому ненужно. Синьо и бяло и тук там златно си е истинска класика, когато някой иска да изтъкне благосъстояние чрез мода. Не виня Недкова за това, по-скоро ме дразни липсата на естетическо израстване при плеймейтките изобщо. Сутиен като вратички на каубойски бар предлагат гледка, която трябва да е обозначена с цифра по избор, както правят при лафовете на Слави. Тази гледка е толкова очебийна, че аз бих поставил дори ограничение до 45. В смисъл- да се кара с не повече от 45 километра, за да бъде огледан всеки детайл. Както вече казах- шапката е ореол, но не мога да кажа на радостта или глупостта на някой стилист. Щом Недкова е горда с нея- нека си я размята, стига да не оплете някой селскостопански хеликоптер в нея.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени