Лошо образование: Радина Кърджилова бърка правописа

13 Февруари 2022, 18:00


Радина Кърджилова често се упражнява да пише в социалните мрежи, но й е нужно обучение по правопис, ако не иска да се излага пред хората.

Преди дни актрисата показа черно на бяло, че не прави разлика между употребата на буквите „и” и „й” в образуването на множественото число. Това е една от най-често срещаните правописни грешки при хората с лошо образование – вместо да пишат в края на думата „и”, те пишат „й”. Но е повече от странно, че една от най-изявените ни актриси допуска същата грешка при положение, че има диплома на висшист, а освен това през ръцете й минават томове литература – ако не под формата на книги, то поне под формата на пиеси.

Радина направи фрапиращата грешка в изписването на заглавието на един от най-популярните филми за всички времена – „Някои го предпочитат горещо” с Мерилин Монро. Вместо „някои” тя написа „някой”, което автоматично превръща множественото число в единствено. Публикацията на актрисата беше направена с цел провеждане на томбола за награда. Много хора се включиха в играта, но никой не обясни на звездата как се образува множественото число.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......
преди 9 месеца
0
Присмял се хърбел на щърбел.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Рррр
преди 9 месеца
0
Уау. Колко важно беше това.. Всеки прави грешки. Има по-важни теми.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени