Благовест Аргиров: Дано ни дадат пожизнени месечни пенсии

https://hotarena.net/lubopitno/blagovest-argirov-dano-ni-dadat-pozhizneni-mesechni-pensii HotArena.net
Благовест Аргиров: Дано ни дадат пожизнени месечни пенсии

„Уместно е на творци като нас да се даде пожизнена пенсия. Това каза пред „България Днес“ единият от братя Аргирови - Благовест. Както е известно, ГЕРБ предложи на над 100 музиканти у нас да бъдат отпуснати пожизнени пенсии. Те са разделени в две групи. Първият списък е от 107 имена, които ще получават по 500 лв. на месец. Във втория са 26 души с по 350 лв.

„Документите ми за пенсия бяха загубени при пожар и те не могат да докажат стажа ми“, каза още Благовест. Единият от емблематичното дуо се надява предложението да бъде прието, защото доста от попадналите в списъка са в същата ситуация като него. И добре, че имат участия, за да изкарат месеца без проблеми.

Иконата Христо Кидиков пък не вярва той и колегите му да получат пенсия. Не че не заслужават, а просто защото вече се чувства доста излъган от управниците.

"Ощетен съм яко, защото всички културни дейци си плащахме осигуровките редовно, а накрая излезе друго“, подчерта Кидиков. Изпълнителят, който цъка “Вефа”, получава най-малката пенсия у нас.

Лъганият човек много не вярва на обещания“. смее се Кидиков. И добавя: “Преди време даваха пенсии за носителите на „Златен Орфей“. Аз съм два пъти лауреат, но не получих пенсия. Станала е някаква грешка, струва ми се, но това все пак можеше да се поправи.“ Кидиков не разчита само на минималната си пенсия, а на участия и турнета.

Всъщност всички наши изпълнители разчитат най-вече на участия, а не на пенсии. Предложението за особени заслуги към българската държава и нацията е в размер на 500 лв. месечно заслужили изпълнители като Стефка Берова, Йордан Марчинков, Богдана Иванова Карадочева, Мустафа Чаушев, Маргарита Хранова, Христо Кидиков, Панайот Панайотов и много други.

 

15 Коментара

хахаха

преди 1 месец

търсете си пенсии от Норвегия или там където бяхте цял живот! Ебати наглеците! България нищо не ви дължи!

Коментирай

Христо Петров

преди 1 месец

На такива гушльовци не трябва да се дават държавни пари! Те не са си плащали данъците и осигуровките.

Коментирай

[email protected]

преди 1 месец

Големи наглеци...

Коментирай

Лазарова

преди 1 месец

ГНУС МЕ Е ОТ ТАКИВА НАГЛЕЦИ!!!! НИЕ РАБОТИМ И ВНАСЯМЕ ОСИГУРОВКИ 43 ГОДИНИ, ЗА ДА ВЗЕМЕМ 500 ЛВ. ПЕНСИЯ, А ТЕ ЩЕ ЦУЦАТ ОТ ПАРИТЕ НИ! НЕ ГИ Е СРАМ!!!! ГАДОСТ! МАРШ В НОРВЕГИЯ, БОКЛУЦИ!!!!!!!

Коментирай

Георги

преди 1 месец

При 45 години стаж получаваш минималната пенсия а тези с инвалидната пенсия 70%и повече получават повече от нас и точат пенсионият фонд и при това с предимство работят и заемат на мадите работата а те са безработни и заминават в чужбина

Коментирай

Мишо

преди 1 месец

Гат ядъхте кифтета що не ривахте, а?

Коментирай

Мегита

преди 1 месец

Кво творчество, кви 5 лв.? Вас ви няма цял живот в България. Колко осигуровки внесохте за тези хипотетични пенсии? Вземете си пенсиите от там или не ви стигат? Мисля, че е доста меко казано нахално от ваша страна....

Коментирай

Руский

преди 1 месец

Пенсията в България се дава когато имаш трудов стаж и са те осигурявали

Коментирай

Аля

преди 1 месец

Гнус ме е от вас! Вие сте позор! Нямате срам ни очи! Чекнахте се по кръчми и плажове, не внасяхте осигуровки, сега да получавате пари от бюджета на хората. Една чистачка е по- достойна от вас! Повече нищо няма да кажа!

Коментирай

Радка

преди 1 месец

Само певците се оплакват,колко други хора имат принос в държавата и получиха Мин.пенсии.И имат достойнство да живеят и не се оплакват. Всички имат собствености,да продават и живеят като всички нас.

Коментирай

Цветанка

преди 1 месец

Да са се осигурявали по 40г. сега да чакат пенсии. Който не се е осигурявал не трябва да чака пенсия.

Коментирай

Михаилов

преди 1 месец

Творци? Я стига смешки !

Коментирай

Валентина Бянова

преди 1 месец

Много от предложените са милионери и не трябва да им се отпускат пенсии...единия Аргиров беше в Норвегия и взема огромна пенсия от там /някъде около 12000 лв/ Богдана Карадочева има много собственост, цялата Витошка е нейна, Хранова имат бизнес и др... стига сте раздавали нашите пари на хора, които нищо не са дали, но не спряха да искат

Коментирай

Аĺex

преди 1 месец

Мотора и Силвия ще ти дадат пенсия! Кво си творил бе и къде?

Коментирай

Аĺex

преди 1 месец

Вероятно и палат от соци ала ще поискаш? Иди в БАНКЯ; от там мое и чекмедже да ти дадат! Смешник!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.