Блатечки брани Синеморец от презастрояване

https://hotarena.net/lubopitno/blatechki-brani-sinemorec-ot-prezastroiavane HotArena.net
Блатечки брани Синеморец от презастрояване

В поредна благотворителна кауза артистът Асен Блатечки се хвърля със сърце. Този път много близко до него се оказва борбата за опазване на Синеморец от презастрояване, узна HotArena.


Той, Радина Кърджилова и Марта Вачкова са сред известните лица, които подкрепят подетата от ентусиасти кампания за стопиране на застрояване по плажовете на Синеморец. До момента са събрани почти 11 хиляди подписа, които да внесат в Народно събрание и още няколко институции, с които да опитат да спрат десетките незаконни строежи по морето и да опазят горите от изсичане. Петицията ще бъде връчена и на служебния екоминистър.


В подкрепа на събитието е създаден и документален филм - \"Гласовете на Синеморец\", с кадри от градчето и гледните точки на местни жителите спрямо презастрояването. В дискусиите по наболялата тема се включват десетки природозащитници, сред които и Тома Биков. Във филма са показани множество незаконни строежи , както и спомени от морето преди бетона. Участие взима и експерт от Асоциацията на парковете в България, който призовава към действия и преустановяване на строителството на местните \"Поляните\" и премахване на незаконните строежи по морето, пише България днес.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.