Да свириш на китара – можеш на всяка възраст и по всяко време

https://hotarena.net/lubopitno/da-svirish-na-kitara-mojesh-na-vsiaka-vazrast-i-po-vsiako-vreme HotArena.net
Да свириш на китара – можеш на всяка възраст и по всяко време

Възрастните са толкова скучни и не разбират света, защото са забравили, че някога са били деца

Вероятно сте чували колко мъдрост има в детските изводи, когато се опитват да си представят света на възрастните през тяхната призма. Може би основното е, че повечето от нас са забравили да мечтаят, а други все още го правят, но никога няма да последват мечтата си. Ако още от малки сте искали да се научите да свирите на китара, значи трябва да го сторите сега и знайте, че никога не е късно за подобна стъпка. 


Да вървиш след вътрешните си потребности и стремежи, може да бъде далеч по-полезно, отколкото предполагате. В края на това приключение вие ще сте получили някои много ценни уроци, които не са свързани единствено с музикалния инструмент.


Те ще са един бонус към творческите ви занимания и ще ви заредят с нови преживявания.


Да започваш от нищото


Трансформация, на която са способни всички човешки същества, но ежедневието ни кара да зацикляме в еднообразието. Не всеки от нас е роден да покори Еверест, но изкачването на малките върхове в нашия живот, са повече от вдъхновяващи. Нали така е модерно да казват: излезте от зоната си на комфорт и ще видите на какво сте способни!


Първите стъпки в свиренето са като първото каране на колело. В този миг вярваш, че светът е в краката ти, че ти се справяш гениално и вълнението от мелодията при докосването на струните е обхванало цялата ти същност.


Хоби извън традиционните ти задължения


Дори да обожаваш работата си, сигурно осъзнаваш, че понякога имаш спешна нужда да се откъснеш от нея. Не става дума да избягаш извън града на почивка, а да се хвърлиш в нещо напълно непознато, коренно различно от основните ти ангажименти. Тук ти не блестиш с уменията си, не си доказан професионалист, можеш да се проваляш и отново да се изправяш. Толкова е зареждащо!


Израз на емоции


Когато хората се занимават с изкуство, те получават златния шанс да изразяват емоциите си. Съгласете се, че в днешно време тази наша необходимост е потисната не само на социално ниво, но и от самите нас.


Мнозина са склонни да споделят онзи трогателен момент (във Фейсбук, къде другаде), в който е изгряла дъгата, но колко от тях са застинали мълчаливо пред нея и се наслаждават блажено на природния феномен?


Да дръзнеш да развиваш способностите си в нещо, което обожаваш на теория, но никога не си му посветил и минута от времето си, освобождава и надгражда личността.


.... и ако все пак решите ► професионални уроци по китара от Мюзик Арт център.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.