Deep Love

https://hotarena.net/lubopitno/deep-love HotArena.net
Deep Love

Галерия Финес има удоволствието да Ви покани на 10 май 2022 от 19.00 часа на откриването на изложбата Deep Love.

 

Отбелязват, че не става въпрос за откриването на една поредна експозиция, а за усещането, което може да ни удари като гръм, навсякъде, дори в галерийния салон.

За визията, музиката, храната, напитките, докосването...

За пълната задоволеност на сетивата.

 

Deep Love, авторките - Мая Цанкова и Силви Леви, сами определят като преливане.

 

Своеобразна събирателна, която обръща сетивата навътре и спомага откриването на най-голямата обич - тази, без която не можем да се отдадем истински - обичта първо към себе си и чак после към другия, човекът, с който сме готови да се споделим.

 

Deep Love е съвместен проект, който включва различни визуални интерпретации на любовта, прекарана през призмата на еротиката.

Творбите в същността си са много различни, но емоционалния им израз води след себе си невероятно допълване и ги превръща сякаш в едно. 

 

Мая Цанкова представя графични рисунки, предлагащи на зрителя поглед върху различни сцени от любовния живот - понякога съвсем истински, понякога само лелеян.

Художничката успява с лекота да придаде специфична и незаменима дълбочина, посредством 24-каратово злато, което подчертава и иконичността на предадените моменти, изтрелвайки любовта в един своеобразен религиозен контекст, без да се търси или предлага определеност на деноминациите.

За силата на въздействието допринасят и големите формати, които са репрезентирани върху стъкла, разположени в светещи кутии - буквално и преносно - блестящи пана, които едновременно излъчват светлина, но поглъщат безмилостно вниманието.

 

Силви Леви работи в областта на концептуалната фотография, като в творбите си, за проекта, изследва текстове на любовни писма на известни личности.

Авторката успява да придаде вповече пиперливост или да отнеме от възможната за вербализирне от наличните писма, чрез своите визуализации. В резултат се появяват колажни творби, балансиращи и хармонизиращи любовния живот, към който е насочен стремежът на зрителя, а също и изследващи вечните подтеми за границите, притежанието, силата на любовта, преди всичко към самия себе си.

Сред застъпените в творбите думи, към любими хора, са  тези на Ан Болейн, Байрон, Бетовен, Оскар Уайлд, Зелда Фитцджералд, Джон Кийтс, Франц Кафка и други.

 

Пространството на галерия Финес е известно със своя стил и изяществото, което приютява.

Изкуствоведи, куратори и галеристи, искрено вярват в потребността на публиката от такова случване, особено в настоящето време - случване, напомящо ни, че по-силни ни прави единствено любовта; случване, напомнящо ни, че колкото повече даваме, толкова повече ще имаме.\"

 

Deep Love е безспорно визуализираната животворна магия на любовта!

 

\"Ще се радваме да си случите това потапяне в изкуството, от което нататък нощта сама ще ви поеме...\" споделят Мая и Силви, и напомнят, че ще има още вълнуващи изненади.

 

Изложбата ще бъде открита на 10 май 2022, в 19.00 часа, в пространството на галерия Финес.

 

дрескод: ЧЕРНО

 

адрес: София, ул. Христо Белчев 17

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.