Фицата пета година реконструира семейната си къща

https://hotarena.net/lubopitno/ficata-peta-godina-rekonstruira-semeinata-si-kashta HotArena.net
Фицата пета година реконструира семейната си къща
Филип Аврамов пак е в ремонт, при това в период на криза. Актьорът, известен с ролите си в сериалите „Скъпи наследници” и „Домашен арест”, вече пета година реконструира семейната си къща в столичния квартал „Надежда”, като преди няколко седмици се захвана с разширяването на строителните дейности.

Фицата, както всички го наричат, строи театрална сцена и пазар на българското изкуство в имота си. Проектът „Дом Аврамов”, който актьорът показа тези дни в предаването „Преди обед”, ще се разпростре на първия етаж от къщата и в двора му. За да реализира идеята си, Филип разговарял с много свои колеги, които го подкрепили, и взел пари от „един човек”, чието име реши да запази в тайна. Това е първият път, в който актьорът поискал заем. „Те ми бяха дадени. Този човек ме подкрепи. Благодаря ти, Мир!”, сподели Филип и разясни, че го нарича Мир, защото с благосклонността си този човек му дал именно това. Актьорът почувствал мир в себе си. Настъпило душевно спокойствие по отношение на финансовата част.

Филип Аврамов се зае да реновира семейната си къща в столичния квартал „Надежда” през 2017 г. Тогава бе в трескава подготовка на семейно гнезо за приятелката си Севинч Ибрахим и 6-месечната им дъщеричка Ана, която е второ дете за актьора. Той има пораснала дъщеря и от бившата си жена Милена. В артистичните среди се говори, че реконструирането на семейната къща, в която е израснал, е струвало доста скъпо на Фицата. Сега с реализирането на новата му идея ремонтните дейности, а с тях и разходите, се просрочили във времето. Затова и се принудил да вземе заем от състоятелен човек, когото не издава, но пък му благодари за услугата. Актьорът е решен, че до юли всичко трябва да е готово и ще се сложи на безконечното строителство.

„Това място е за хората. Не е жилищна площ”, споделя Филип Аврамов. Той смята да открие „Дом Аврамов” през последната седмица на август и да е отворен до 15 септември. Филип смята, че проектът му ще е завършен през юли, но няма как да посреща гости тогава, защото му предстои завършването на снимките на нов български филм, а на 17 юли ще е театрална премиера в Ловеч. След това ще може да се посвети на проекта си. В отворения първи етаж от къщата му ще има кът, който ще функционира като изложбена зала на български художници, които да представят своите творби. Срещу мини галерията ще е театралната сцена, на която ще се изявяват Асен Блатечки, Иван Бърнев, Мария Сапунджиева, Валентин Танев, Милица Гладнишка, Албена Михова, Валери Йорданов, Явор Бахаров, Рая Пеева, Ованес Торосян, Силвия Петкова и други. С тях Филип Аврамов неведнъж обсъждал проекта си и получил пълната им подкрепа. Те го уверили, че с радост ще се включат с каквото могат и ще вземат дейно участие в артистичната програма.

До сцената, на която съвсем скоро ще се изявяват, ще има пиано. В двора ще има маса, на която български писатели ще могат да продават произведенията си. Филип планира интериорът да е подчертано артистичен. Всички столове ще бъдат различни, като ще има и фотьойли. Естествено те ще са по-скъпи, но само с пет лева. „Помагат ми хора на изкуството”, казва Фицата. Много негови колеги се включват в строителството с желание да допринесат за реализирането на проекта. Помага и баща му. Възрастният човек ще изрисува стенопис. „Баща ми помага и финансово, като заделя от пенсията си”, благодарен е актьора. В двора на семейната къща, в която е израснал, има стена, направена от кал, строена от дядото на Фицата. Няма да я бута, а ще я запази. „Тя е на 110 години. Тук ще направя чешма в памет на дядо ми, на когото съм кръстен”, казва Филип Аврамов и допълва, че дядо му участвал и в Балканската война, и в Първата световна война.

В „Дом Аврамов” ще се организират и вечеринки, в които гостите ще могат да разговаря с любимите си артисти. Те пък ще отговарят и на въпроси на Фицата, който ще влезе в ролята на водещ на срещите. Филип дори планира да интервюира колегите си, като ще ги пита за всичко, за което не са говорили досега в медиите, пише Уикенд. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.