Хасан и Ибрахим като братя Пулеви (Близнаците не спират да жънат успехи)

https://hotarena.net/lubopitno/hasan-i-ibrahim-kato-bratia-pulevi HotArena.net
Хасан и Ибрахим като братя Пулеви (Близнаците не спират да жънат успехи)
Успех след успех жънат близнаците Хасан и Ибрахим, които се превърнаха във великани в свиренето на пиано. И досущ като боксьорите Кубрат и Тервел Пулеви никога не се изправят един срещу друг, научи HotArena.


Синовете ми хвърлят жребий и така определят кой да свири в неговата група и кой при по-големите. Последният случай е, когато преди няколко дни се явиха на международния конкурс „Карл Мария фон Вебер” в Дрезден. Чопът показа, че Хасан ще свири сред връстниците си, а Ибрахим ще се бори с много по-големи пианисти от него”, разказва баща им Дениз Игнатов, цитират от „България днес”.

Пианистите борят конкуренция с участници от още 16 държави. Хасан успява да спечели второ място в трета възрастова категория, където конкуренцията е просто унищожителна. Ибрахим обаче успява да събере погледите на всички. Той се състезава с най-големите и най-добри участници в конкурса и печели златния медал на събитието.


Постижението му е изненадващо, тъй като конкурентите му имат сериозен опит, но той успява да спечели с много талант и репетиции.


Много съм щастлив. Децата ми показаха, че могат да печелят конкурси не само в България, но и в чужбина. Но каквото и да се случва, няма да се състезават един с друг. Хората им се чудят, как може и двамата да печелят едновременно, но ето, че има начин”, споделя Игнатов.


Младежите с таланти учат в Германия от есента на миналата година. Те са се установили в Берлин, където им преподават в едно от най-добрите европейски училища по музика.


Двамата вече добре се ориентират в града, имат приятели и дори се придвижват сами с градския транспорт.


Много им харесва в Германия и не искаме да се връщаме в България. Местните педагози са впечатлени от тях и им вещаят бляскаво музикално бъдеще”, казва още бащата на пианистите.


През месец май Хасан и Ибрахим планират да изнесат цели 5 концерта в Германия, а интересът към тях постоянно нараства.

1 Коментара

ебалнико

преди 5 години

...нараства ми кура, а не интереса към тях!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.