Христо Мутафчиев: Отидох да гласувам, за да мога после спокойно да ги псувам

https://hotarena.net/lubopitno/hristo-mutafchiev-otidoh-da-glasuvam-za-da-moga-posle-spokoyno-da-gi-psuvam HotArena.net
Христо Мутафчиев: Отидох да гласувам, за да мога после спокойно да ги псувам

Отидох да гласувам, за да мога после спокойно да ги псувам, заяви пред Ретро актьорът и председател на Съюза на артистите Христо Мутафчиев по повод провелите се избори на 9 юни.

„Това бяха вече 6-и избори за последните 3-4 години и смятам, че на хората категорично им омръзна. Гражданите искат спокойствие и баланс в живота си. И да има управление, което да изкара поне 3-4 години, без да ходим на поредните избори и да се чудим какво да правим и за кого да гласуваме. Именно на това се дължи и рекордно ниската избирателна активност, както и начинът, по който се подреждат партиите във финалния резултат – всичко е абсолютно закономерно и напълно предвидимо и очаквано“, заяви Мутафчиев.

Той обясни, че задължително на избори упражнява правото си на глас, за да е чиста съвестта му, когато има недоволства по повод управлението.

„Аз задължително ходя да гласувам, за да мога после спокойно да псувам, защото, който не гласува, не може да псува – просто няма право. Който не гласува, може само да си мълчи вкъщи“, със смях призна актьорът.

На въпрос има ли някаква надежда след тези избори политическата ситуация да се стабилизира, Мутафчиев отговори: „Винаги има надежда. Аз не разбирам и по-малките партии, които казват, аз никога няма с тези, с онези, ако не управляване, няма да подкрепим никой. Това е общо говорене за пред медиите и обществото. Свидетел съм на много такива приказки, но по правило палачинката после се обръща и започват да говорят в синхрон, така че не е нищо ново под слънцето. Смятам, че с добър диалог и разумен разговор от всички страни нещата ще се синхронизират, защото след такива избори никой няма никаква сметка септември пак да ходи на избори. Защото тогава избирателната активност ще бъде още по-ниска и на всичко отгоре няма гаранции, че така ще се наредят нещата“, категоричен е Мутафчиев.

  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.