Христо Мутафчиев се събира с бившата си жена

https://hotarena.net/lubopitno/hristo-mutafchiev-se-sabira-s-bivshata-si-jena HotArena.net
Христо Мутафчиев се събира с бившата си жена
Христо Мутафчиев се събира със своята бивша жена – Лиза Шопова, научи HotArena. Дъщерята на театралната легенда Наум Шопов прави авторски спектакъл в Сатиричния театър. В него ще играят бившият ѝ мъж, който тези дни стана на 50 години, и синът им Асен.

25-годишният син на Христо Мутафчиев се е прибрал в България специално за да излезе на една сцена с баща си под режисурата на майка си, твърдят източници на „Уикенд”. Момчето замина за Англия преди около 4 години, а надеждите му бяха да направи кариера там. До момента обаче не се е чуло за някакви специални ангажименти, които младият Асен има в Обединеното кралство. Затова пък на родна земя има достатъчно работа за него и той най-накрая е решил да се възползва от възможностите си тук. Майка му го поканила за роля в собствения ѝ спектакъл, в който е не само режисьор, но и автор на текста. Пиесата се нарича „Трима мъже и една Маргарита”.

С нея Лиза Шопова се яви на конкурса на Сатирата за комедия и спечели първо място. Още през януари театърът обяви, че пиесата ще бъде поставена на неговата сцена, а наскоро бе решено премиерата да е на 20 април. В нея освен Христо и Асен Мутафчиеви участват още актьорите Петър Калчев и Маргарита Хлебарова. Историята е за трима мъже, попаднали една нощ в обща болнична стая, и медицинска сестра, която се грижи за тях.
Синът на Христо Мутафчиев направи силен старт в театъра още като студент по актьорско майсторство в НАТФИЗ. Той имаше роли в няколко спектакъла на софийския сцена и всички му чертаеха бляскаво бъдеще. Внезапно обаче момчето реши да изостави всичко и да си пробва късмета в Лондон. Това стана през 2015 г. – точно когато Захари Бахаров блесна с роля в хитовия сериал на НВО „Игра на тронове” и всички родни актьори повярваха, че кариерата на Запад не е мираж. Христо Мутафчиев тогава подкрепи решението на сина си с идеята, че човек трябва да си пробва късмета, докато е млад. Явно обаче 4 години по-късно плановете за кариера на Запад са останали за заден план и младият Асен съвсем скоро ще блесне рамо до рамо с баща си и майка си.

Извън спектакъла Христо Мутафчиев продължава да е щастливо обвързан с втората си съпруга Елица, с която имат две деца. Явно обаче това не пречи на творческите му планове заедно с Лиза. Говори се, че Елица не ревнувала от бившата съпруга и дори щяла да присъства на премиерата на новия спектакъл.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.