Мисис България Beauty 2012 застава зад каузата \"Животът без насилие изглежда по друг начин\"

Мисис България Beauty 2012 Петя Филипова застава зад каузата за живот без насилие. Тя дори се включи като доброволец към информационно — консултативен център "Без насилие", разбра НotАrena.net.

https://hotarena.net/lubopitno/misis-bylgariq-beauty-2012-zastava-zad-kauzata-jivotyt-bez-nasilie-izglejda-po-drug-nachin HotArena.net
Мисис България Beauty 2012 застава зад каузата \"Животът без насилие изглежда по друг начин\"

Мисис България Beauty 2012 Петя Филипова застава зад каузата за живот без насилие. Тя дори се включи като доброволец към информационно — консултативен център "Без насилие", разбра НotАrena.net.

Мисис България Beauty 2012 Петя Филипова застава зад каузата за живот без насилие. Тя дори се включи като доброволец към информационно — консултативен център \"Без насилие\", разбра НotАrena.net.

 

Петя смята, че насилието във всичките му форми е световен проблем и бич на човешките взаимоотношения в съвременния ни свят. Освен това тя се обяви твърдо против насилието у дома и се включи активно в борбата срещу него.


Динамиката на ежедневието в новия век създаде условия за игнориране на този проблем. Екип от специалисти и експерти, работещи в различни направления, положиха началото на амбициозния проект наречен „Без Насилие„.

 

Основната идея на проекта, а е да: подпомагат хора лишени от правата си, по един или друг повод и да им покажат, че животът им може да изглежда по различен начин.


За новата инициатива Петя Филипова споделя, че се надява тя да помогне на много хора. \"Целта на проекта е да повиши информираността относно причините и последствията от домашно насилие, да създаде национална информационна мрежа за пострадалите и да окаже адекватна помощ на всеки засегнат или потърпевш\", казва тя.


\"Популяризирането на проекти, програми и семинари с помощта на обществени и частни институции, които са пряко свързани с реинтеграция, превенция и защита, са залегнали в основата на този проект.


Основните методи на екипа за постигане на най—висока ефективност е създаване на web — платформа, привличане на специалисти и доброволци, сътрудничеството с регионални и местни центрове за оказване на помощ на жертвите.

 

Съчетаването на online групите за взаимопомощ и консултация с информация за правата на хората, води екипа до пряк контакт и събиране на факти от потърпевшите, което им дава възможност за планиране на дейността им в правилната посока\", разкрива още Петя.


За финансирането и изпълнението на своите идеи, експерти и специалисти от „Без Насилие“ работят по проекти, както на регионално, така и на трансгранично ниво въвеждайки България в семейството на Европейския съюз, където целите срещу насилие се оказват общи.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.