Мая Костадинова кръстена на гръцката си баба Андромахи

874
25 Ноември 2020, 16:20


Мая Костадинова от "Неделята на Нова" има баба, която е гъркиня, узна HotArena.


Едната й баба е родом от южната ни съседка и всъщност водещата е кръстена именно на нея. "Тя е гъркиня, от Костур, северозападната част на Егейска Македония в Гърция и се казва Андромахи. На галено я наричали Махи, но у нас е трудно да кажеш, че се казваш така. И за да избегне въпросите и обясненията, винаги се е представяла като Мая. Тя говореше перфектно български, гръцки, албански и чешки. За съжаление, аз не научих гръцки”, признава водещата.


Със страната на елините са и част от детските й спомени. Вкъщи близките й редовно танцували сиртаки, но с по-различни стъпки от тези, познати у нас. Тя обаче не намира у себе си черти, характерни за южните ни съседи. "Не знам с какво се характеризира гръцката кръв, освен с това, че нашите съседи са пестеливи хора, да не кажа скръндзи. А за мен това не е характерно. Аз съм щедра душа. Парите не ме изкушават”, усмихнато заявява Мая.


Тя влиза в света н журналистиката още на 15, когато с нейна приятелка започват да правят седмично предаване по местното радио. Близо 2 години забавлява слушателите във Велинград и е убедена, че радиото ще е нейна вечна любов. На 17 обаче изгрява в местната телевизия, където замества водещата, която излязла в майчинство. След като става студентка в София започва работа в радио Спорт. После минава през Скат, М-Сат, ТВ2, Би Ти Ви екшън, пише Галерия.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени