Мъжът на Ивет Лалова опериран от рак преди олимпиадата (Снимки)

07 Юли 2022, 14:03


Ивет Лалова и съпругът й Симоне Колио преживяват тежко изпитание точно преди година. Малко преди олимпиадата в Токио мъжът на най-бързата бяла жена в света е опериран от феохромоцитом.

Това е рядък невроендокринен тумор на надбъбречната жлеза. При него се секретира в непропорционални количества катехоламини. Това води до поредица от хипертонични и физически проблеми. Технически името на операцията е адреналектомия, отстраняване на надбъбречната жлеза плюс туморната маса.

За тежкото изпитание сподели самият Симоне година след операцията. Интервенцията е в Италия, докато тече подготовката им за игрите.

 

Симоне в болницата часове след операцията

Симоне в болницата часове след операцията

 

"В ерата на COVID имаше право да влиза само един човек за 30-минутно посещение и моята мила майка отстъпи място на жена ми Ивет с голям жест на любов - написа Колио в инстаграм. - След около 20 дни тя бягаше вероятно с най-лошото време на голямо събитие в квалификациите на нейните пети олимпийски игри (Токио 2020), но на лицето й имаше отпечатана прекрасна усмивка през цялото време! Седях на трибуните сам, наблюдавах я, възхищавах се на радостните изражения на лицето й, с пръснато от гордост сърце (бях решил да загърбя адреналина за малко, тъй като сърцето ми беше издържало твърде много за кратко време. Въпреки предишните месеци ад, през който преминахме, физически и психически, въпреки безсънните нощи, изпълнени със страх, тя беше там. Бяхме там!"

 

Ивет бяга с усмивка в Токио след добрите новини

Ивет бяга с усмивка в Токио след добрите новини

 

Оказва се, че в навечерието на участието на Ивет в Токио двамата разбират една прекрасна новина.

"Малцина знаят, че точно вечерта преди нейното състезание получихме резултата от хистологичното изследване, което потвърди, слава богу, моето възстановяване. Тази усмивка за мен е всичко. Това е животът, който Бог е решил да продължи да ми дава, това е най-важното нещо, което съм завоювал", посвети последните думи на Лалова нейният мъж.

Самата тя му се обясни в любов часове преди разкритието му за ада, през който са минали.

"На днешния ден преди година преминахме през нещо много страшно и този човек се измъкна от него като истински шампион! И разбрах, че съм готова да дам живота си за него", категорична е Ивет.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени