Максим Генчев продава дома си заради филма за Ботев

18 Декември 2019, 15:00


Режисьорът Максим Генчев е готов да заложи и продаде дома си в Елин Пелин, за да направи филма си за Христо Ботев, узна HotArena.


"Ехидно ми подмятат, че за филма за Ботев трябва да си заложа къщата, а не да прося дарения. Съгласен съм! Залагам си дома, наддаването нека започне: първа цена 1 милион лева! Моля!!!", написа в личния си профил Генчев. 


Преди месец режисьорът обяви, че се нуждае от минимум 500 000 лева, за да започне снимките за игралния филм. По-голямата част от лентата ще бъде заснета в Калофер. Само някои от сцените ще са изнесени в Козлодуй и средновековния замък Баба Вида във Видин. Във филма участие ще вземат обикновени хора от Калофер, които ще се включат напълно безвъзмездно. 


Те ще разровят старите скринове, за да предоставят автентични дрехи и съдове, останали от бабите и дядовците , и ще отворят домовете си за снимачния екип. 


"Кой с каквото може ще помогне, за да се получат нещата. Сигурен съм, че ще стане прекрасен филм.", сподели преди време режисьорът. "Филмът "Ботев" ще бъде истинско кино! Епична драма с трагична кулминация и вдъхновяващ финал! Кръв за кръв!", споделя Максим генчев за филма, за който събира дарения от доста време и допълва, че постоянно мисли как да провокира хората да даряват пари. 


"Тази Коледа свързвам единствено с Рождество Христо Ботево! Не хабете време и пари за елхи, чаши и еленчета! Който наистина мецени като родолюбец и режисьор, да дари пари!", заяви той, пише Телеграф.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени