Марги Хранова остана с пенсия под минималната

29 Август 2022, 19:00


Със 117 лева под минималната пенсия получава обичаната естрадна звезда Маргарита Хранова, пише Минаха години. Дори след увеличението от юли пенсията на певицата продължавала да стои закотвена на 350 лева. „Дано де допирам до нея“, жалва се изпълнителката на „Устрем“, която взема едни от най-оскъдните пари в цялата артигилдия.

 

Цяла България вижда от 50 години насам, че тя е един от най-всеотдайните представители на своя бранш. Родена през 1951 г., Маргарита Хранова дори не могла да се „класира“ за минималния размер от 467 лева, който влезе в сила от 1 юли, тъй като и тя подобно на мнозина свои колеги имала проблеми с доказването на стажа, които десетилетия наред стоят все така неразрешени.

 

Голямата певица признава, че все още в душата си чувства обида, че през 2019 г., когато е сред предложените за персонална пожизнена пенсия в размер на 700 лева, от Министерството на културата отказаха да й я дадат, без да посочат доводи за това. Дори не се обадили да съобщят решението си. Почитатели на певицата са убедени, че творчеството й и дългогодишната кариера ще бъдат оценени достойно, но кога – не се знае.

За да се издържа Хранова разчита на концертната си дейност, която не прекрати дори по време на пандемията и продължаваше да има срещи със своята многобройна публика.      

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Galia
преди 3 месеца
0
Всеки получава пенсия според участието си в осигурителната система. Няма значение дали си певица или чистачка! Това е правилото! И ако някой си мисли, че пенсия се получава заради името /известното/ много се лъже! Системата е еднаква за всички!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ах!
преди 3 месеца
0
Завистта ти те разяжда повече от трийсет години... Торби с пари сънуваш нощем, а денем пишеш ехидни коментари. Хубав живот имаш, блазе ти!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ФЕН
преди 3 месеца
0
Торби с пари изкарваше някога , да ги е запазила ?!?!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
123
преди 3 месеца
0
много точно казано
хайде...
преди 3 месеца
0
Хайде. стига е ревала за пенсия...на млади години къде беше по живково време-концерти . хотели...по заводите. по празници-плащаше ли осигуровки...ами сега реве...човек трябва достойно да се пенсионирва-не като нашите-ще умират на сцената-хора без грам достойнство....по всяка телевизия хленчат...вчера я гледах -вързала си шала напреко-не й пука...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Mar
преди 3 месеца
0
Творците заслужават уважение и признание! Така е в цивилизованият свят. А тук всеки с клавиатура се осмелява да пише примитивния си злобарски репертоар за велики артисти като Хранова и Лили Иванова. Срам нямате ! И не знаете на кой свят сте, затова се излагате така чак до костите.
до Маг
преди 3 месеца
0
добре му го каза на това животно!
а-я
преди 3 месеца
0
Всеки е творец в неговата си област...и всеки заслужава призвание-не само певците...има и други хора...
ами,
преди 3 месеца
0
В цивилизования свят великите артисти не реват по медии за високи пенсии.


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени