Мариан Бачев срещу Калин Сърменов за шеф на Сатирата

13 Декември 2021, 16:37


Актьорът Мариан Бачев е един от кандидатите, допуснати до конкурса за директорския пост на Сатиричния театър „Алеко Константинов“, обявен от Министерството на културата, узна HotArena.


Комедийният актьор ще се състезава със сегашния директор Калин Сърменов и Валентин Валентинович Гиясбейли. Последният в края на 2020 г. бе претендент да оглави Българския културен институт в Москва, но тогава не бе допуснат до участие в конкурса.


Четирима са кандидатите за шефския пост в Младежкия театър „Николай Бинев“, одобрени от МК. Те са преподавателят в катедра „Театрознание“ в НАТФИЗ Михаил Байков, режисьорът на мюзикъли Борис Панкин, пловдивският актьор Илия Виделинов, който в момента се пробва и в конкурса за директор на Драматично-куклен театър „Васил Друмев – Шумен, и Димитър Динев Митев, по-известен с псевдонима Димитър Кабаков – драматург и понастоящем директор на общинския театър в Казанлък.


В конкурса за директор на театър „Българска армия“ участват двама кандидати: настоящият шеф – актьорът Мирослав Пашов, и режисьорът Владлен Александров.


За деня и часа на провеждането на конкурсите допуснатите кандидати ще бъдат уведомени допълнително, пише Телеграф.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени