Мария Бакалова вкара „Борат 2“ в „Гинес“

2886
23 Март 2021, 13:06


Мария Бакалова вкара "Борат 2" в Книгата на рекордите "Гинес".

С номинацията на българката за "Оскар" (най-добра актриса в поддържаща роля) холивудската продукция стана филмът с най-дълго заглавие, борил се за престижната кинонаграда. Новината беше съобщена на официалния сайт на "Гинес", като в публикацията се отделя сериозно внимание на приноса на Бакалова.

Цялото име на филма е "Борат Продължението: Доставка на невероятен подкуп за американския режим с цел облагодетелстването на някога великия казахстански народ". В оригинала на английски заглавието съдържа 110 букви и символи, което му отрежда място в книгата на рекордите.

Предишният рекордьор е излъчен през 1965 г.

 

Филмът е продължението на "Борат: Културен обмен с Америка за напредък на великия братски казахстански народ", който проследява живота на казахстанския журналист Борат Сагдиев, изигран от Саша Барън Коен. Следващият филм за Борат представя нов герой - Тутар Сагдиев, дъщерята на Борат, изиграна от Мария Бакалова (България) в международния й дебют. Ролята на Бакалова като Тутар й донесе номинацията за най-добра актриса в поддържаща роля", гласи официалното съобщение на "Гинес". От там уточняват, че холивудската продукцията има и още една номинация за "Оскар" - за най-добър сценарий, който е написан от самия Саша Барън Коен и още дузина хора, които са изброени поименно.

В съобщението е споделен и пост в социалните мрежи на Бакалова, която изразява удовлетвореността си от номинацията. "Благодаря на Академията за тази чест! Наистина не мога да повярвам в това - да чуя името си в компанията на тези забележителни жени и техните спиращи дъха изпълнения е сбъдната мечта! Толкова съм благодарна на Саша Барън Коен и хората от филма", заяви емоционално младата бургазлийка.Саша Барън Коен и българката в сцена от филма

 

Предишният рекордьор за най-дълго заглавие на филм, номиниран за "Оскар", е "Тези великолепни мъже в техните летящи машини, или Как летях от Лондон до Париж за 25 часа и 11 минути". Оригиналното заглавие има 85 букви и символа, или 25 по-малко от Борат. Британската продукция е от 1965 година и месеци по-късно е номинирана в една категория за "Оскар" - за най-добър сценарий. На церемонията на 18 април 1966 г. става ясно, че филмът не печели наградата, уточняват още от екипа на Книгата на рекордите "Гинес". Дано втората част на "Борат" да не последва съдбата на предшественика си и да се превърне във филма с най-дълго заглавие, печелил "Оскар", писа България Днес.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Pff
преди 3 месеца
-6
Що за порнография е това? Hollyweird
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
?? До "време беше"
преди 3 месеца
-3
Чашата е с кафе... За информация на някой ,който е забил нос в кошарата " Бургаското недоразумение" е свободно и щастливо!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Свободата и щастието
преди 3 месеца
0
са относителни и специфични за всеки човек...Всеки по своему е свободен и всеки по своему е щастлив...А да се ходи по улицата с тези чаши с кафе (или каквото и да е) е "новата" култура, която създава удобство за едните и печалба за другите
Време беше
преди 3 месеца
-17
Само тази чакахме най- сетне да я сложите с чаша на снимката, бяхте пропуснали това Бургаско недоразумение да го постнете така, манията с чашите е пълна, повечето обаче като алкохолички, таз като боклуджийска кофа. Голяма излагация с тази индивидка
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени