Мария Цънцарова води „Тази неделя” с Петя Дикова

12 Септември 2021, 17:00


Феновете на Мария Цънцарова могат да бъдат доволни. След като цяла година настояваха любимата им журналистка да бъде назначена като водеща на някое от актуалните предавания в Би Ти Ви, вместо само да замества излезли в отпуска титуляри, молбите им най-после са чути. Русокосата тв звезда става лице на сутрешния блок в неделя. Тя ще работи в комплект с Петя Дикова, която се връща на работа след отпуск по майчинство, продължил цели две години и половина.

Новия телевизионен сезон дойде с промени в сутрешния блок на Би Ти Ви през уикенда. Вместо с три водещи, които да излизат на екран и в събота, и в неделя, той вече работи с четири дами, които обаче са разделени на две двойки за двата почивни дни. Едната двойка е съставена от досегашните лица на „Тази събота и неделя” – Жени Марчева и Диана Любенова. Те вече ще работят само в събота. Другата двойка е нова, но образувана от добре познатите Мария Цънцарова и Петя Дикова. Отсега нататък те ще влизат в студиото в неделя и именно това е денят, който се очаква с най-голям интерес от зрителите.

Мария Цънцарова и Петя Дикова са две от най-ярките лица но Би Ти Ви и появата им на екран традиционно води до висок рейтинг. Първата регистрира истинска телевизионна взрив на зрителско одобрение през лятото на миналата година, заставайки на мястото на излезлия в отпуска Антон Хекимян, докато той все още бе лице на сутрешния блок в делничните дни. Благодарение на нахакания й стил на работа рейтингът се вдигна до небето и никой не схвана защо бе нужно да й отнемат ефира, след като за броени дни събра толкова фенове, за колкото арменецът не беше и мечтал. После се оказа, че самата Цънцарова е помолила да прави рубрика в предаването на Светльо Иванов „120 минути”, вместо да води „Тази сутрин”. Тъй като е майка на две деца, тя не можела да си позволи всеки ден да е на екран, а предпочитала по-слабо натоварване. Това лято блондинката изкара няколко седмици и „Лице в лице”, пак по заместване. Тя пое работата на излязлата в отпуск Цветанка Ризова. Ето обаче, че от новия сезон вече ще има собствен ефир – в неделната сутрин. Решението е взето лично от Хекимян в качеството му на шеф на новините и актуалните предавания в Би Ти Ви. С него назначението той опровергава слуховете, че мрази Цънцарова, тъй като е по-успешна от самия него като журналист. Напротив – той я поставя на екран, разчитайки, че ще удари в земята всякаква форма на конкуренция от страна на други телевизии. Мария ще води тази част от предаването, която е свързана с актуалните теми на деня.

Петя Дикова е изправена пред проблем, подобен на този на Цънцарова – как да ходи на работа и едновременно с това да отглежда две малки деца. Дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков не е била на екран от пролетта на 2019 г., когато роди първия си син – Александър. Когато вече се очакваше да се завърне в Би Ти Ви, тя обяви, че отново е бременна. През декември миналата година роди малкия си син – Илиян, който е кръстен на баща си Илиян Любомиров. По време на дългото си майчинство Дикова е работила по малко, но това, което е правила, не може да се сравни по никакъв начин с интензивното й натоварване преди да забременее. Сега въпросът е кой ще се грижи за малкия й син, който още няма годинка, докато майката е в телевизията.

В същото време обаче журналистката не крие, че след като е изкарала вкъщи две години и половина, работата е започнала да й липсва. Ако не друго, тя ще внесе разнообразие в пълното й основно със смяна на пелени и бъркане на бебешки пюрета ежедневие. Журналистката отдавна е съобщила, че няма намерение да се завръща в предаването „Култ”, което създаде преди години. Тя предпочита да остави шоуто на Натали Трифонова, която намира за много подходяща за го води. Но не е отказала да стане основно лице в „Тази неделя”, където преди години работеше като репортер. На нея ще бъдат поверени темите, свързани с културния и светския живот.




Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Петрана
преди 8 месеца
0
Ми да си гледат децата! Ужасно неприятни са и двете, няма шанс в неделя сутрин да ги гледаме!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени